Reese Witherspoon се завръща в "Професия блондинка 3"

Може да звучи невероятно, но Reese Witherspoon се завръща към една от коронните си роли, информира cinefish.bg. Тя ще играе идеалистката Elle Woods в третата част на "Професия блондинка" – комедията, която се превърна в емблематичен хит за носителката на "Оскар". MGM в момента финализират преговорите за участието й, като освен нея във филма ще се завърнат почти всички от творческия екип на първата част.
 
Kirsten Smith и Karen McCullah, които адаптират романа на Amanda Brown за филма от 2001, ще пишат сценария на бъдещия хит. Продуцентът на първия филм Mark Platt отново ще е на борда, подкрепен като продуцент на "Професия блондинка 3" от самата Witherspoon.
 
Изминаха 17 години от премиерата на първия филм, който се сдоби и с продължение през 2003. Все пак популярността на "Професия блондинка" не намалява и много млади дами го преоткриха на DVD или благодарение на хитовия мюзикъл, чието турне продължава и в момента. Заснет само за 18 милиона, първия филм печели 141 милиона долара. Втората част, в която участва и Сали Фийлд, е с печалба 124 милиона при бюджет 45 милиона.
 
Все още не се уточняват подробности за сюжета на третия филм, но по всичко изглежда, че той ще се доближава до стила на оригинала. "Професия блондинка 3" ще отбележи продължение на сътрудничеството между сценаристките Smith и McCullah. 
 
Техните пътища се разделиха, след като написаха сценариите на популярни комедии като "Професия блондинка", "10 неща, които мразя у теб" и "Флиртология". Все още се очаква потвърждение дали и режисьорът на оригинала Robert Luketic ще е отново на линия за продължението.

Свързани новини

"Господарка на злото 2" през октомври

13.03.2019

Актьорът Luke Perry почина

05.03.2019

"Калин и отбора на затвора" на СФФ

28.02.2019

Идва "Нито звук 2"

26.02.2019

"Оскар" 2019: списък с победителите

25.02.2019

Коментари


flash