Прекратиха работата по кино-екранизацията на романа "То"

През лятото на 2012 стана ясно, че от компанията New Line Cinema са започнали да разработват филмова екранизация на превърналия се в класика хорър-роман на Stephen King "То", пише cinefish.bg. За режисьор на амбициозния проект беше избран създателя на хитовия сериал “Истински детектив” Cary Fukunaga, а главната роля на клоуна-убиец Pennywise бе предложена на 22-годишния актьор от "Лабиринтът: Невъзможно бягство" Will Poulter.
 
Преди няколко седмици от студиото потвърдиха, че кино-екранизацията на "То" ще бъде разделена на две части с общ бюджет от около 70 милиона долара, а по същото време Cary Fukunaga разкри, че снимките на проекта ще стартират през лятото на тази година.
 
Днес обаче беше оповестено, че сериозни разногласия в творческия екип са довели до спиране на работата по двете ленти за неопределен период от време. Продукциите са отпаднали от снимачния график на New Line Cinema, а като основни причини за това биват изтъквани честите сблъсъци между Cary Fukunaga и началството на студиото. Самият Fukunaga вече е напуснал екипа на "То" и според източници от New Line в момента продуцентите "правят всичко възможно за да спасят проблемния проект". Наскоро студиото е било принудено да намали бюджета за снимки, а от своя страна Cary Fukunaga е отказвал да компрометира артистичната си визия и да работи с по-малко пари.
 
Именно тази ситуация, в комбинация с не особено добрия бокс офис старт на новия "Полтъргайст" (също хорър-история, включваща деца и страховити клоуни), е накарала началството на New Line да преосмисли позицията си относно екранизацията на "То". Въпреки напускането на Cary Fukunaga и последвалото решение на студиото, филмовата версия не е напълно изоставена и има вероятност в следващите няколко седмици да стане ясно кой ще заеме овакантената режисьорска позиция.
 
Името на Will Poulter продължава да се свързва с екранизацията от New Line Cinema най-вероятно ще се върнат към първоначалния си план: вместо в две части, историята ще бъде разказана е един дълъг филм. За момента от New Line отказват официален коментар по въпроса, но очакванията са, че в най-добрия случай до няколко седмици ще стане ясно какви са новите планове на студиото за бъдещето на пълнометражния "То".

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash