Harrison Ford се разби със самолета си, но оцеля

Harrison Ford беше ранен вчера при катастрофа на малък самолет, който се разби на голф игрище в Лос Анджелис, но е бил "в съзнание" при пристигането на спасителите, съобщава бгнес.
 
72-годишният американски актьор е получил наранявания на главата и е откаран в близката до голф игрището болница във Венеция, в западната част на Лос Анджелис, щата Калифорния, САЩ. Patrick Butler, служител на пожарната в Лос Анджелис заяви на пресконференция, че жертвата е "будна и в съзнание" и че диша без чужда помощ. Той отказа да потвърди, че именно Harrison Ford е пострадал, защото спасителите нямат право "да разкриват имената на пациенти".
 
Първите информации от говорител на противопожарните служби в Лос Анджелис бе посочил, че пилотът на самолета е "тежко ранен", но след това Butler обясни, че има "леки наранявания". "Когато пристигнахме на мястото открихме малък самолет, който се бе разбил на голф игрището Пенмар край летището Санта Моника", описа ситуацията Erik Scott, говорител на пожарникарите.
 
Двуместния самолет, оцветен в жълто и сребристо, е пострадал доста. Двигателят и витлото, които се намира на предната страна на устройството, изглеждат отделени от останалата част на самолета заради удара. Останалата част от малкия летателен апарат - крилата и опашката – са непокътнати. Според свидетели Harrison Ford е бил изваден от останките на самолета, но е бил в състояние да се движи самостоятелно.
 
Малко по-късно синът на актьора писа в туитър, че баща му е добре: "В болницата съм. Татко в ОК. Попребит, но ОК! Той е точно мъжът, за който го мислите - невероятно силен е." От сп. "People" са се свързали с професионални пилоти и коментарът им е: "Справил се е перфектно. Тези самолети са много сложни за управление и когато откаже двигател, имат навика да се обръщат. Дори само фактът, че е успял да овладее това и да не се разбие, а се е приземил с изправен самолет, е доказателство за впечатляващи умения".
 
Макар и най-плашещ, това не е първият инцидент за Ford. Миналата година той пострада на снимки във Великобритания и счупи левия си крак на снимачната площадка на "Междузвездни войни: Епизод VII" през юни 2014 в Лондон. После претърпя операция и се върна в САЩ, за да започне рехабилитация.
 
Наскоро стана известно, че Harrison Ford ще изпълнява главната ролята в продължението на легендарния филм "Blade Runner", първата част от който излезе преди повече от 30 години. Ford играе във филма ченге, преследващо в Лос Анджелис т.нар. репликанти - външно неразличими от човек киборги.

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash