Планират да намалят номинациите за "Оскар"

Американската академия за филмови изкуства и науки обмисля възможността да върне старата практика и да номинира само пет филма в категория "Най-добър филм" на наградите "Оскар", информира бгнес.
 
През последните шест години броят на кандидатите за главната статуетка достигаха десет заглавия. Тази година лентите, претендиращи за престижната награда, бяха осем. Предишните три години номинираните в тази категория бяха девет.
 
Според запознати източници тази практика е неуспешна. Академията вярва, че големият брой номинации в основните категории понижава престижа на номинацията и не привлича нови зрители.
 
Официално предложение за намаляване на броя на кандидатите все още няма, но това се очаква да се случи до 24 март. Тазгодишната церемония по раздаването на "Оскарите" привлече 15% по-малък зрителски интерес в сравнение с предходната година. Като цяло телевизионната аудитория на наградите намалява през последните шест години.
 
Най-популярната церемония "Оскар" се излъчи през 1998, когато за "Най-добър филм" беше избран "Титаник" на James Cameron.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash