Правозащитници скочиха срещу "50 нюанса сиво"

Членове на правозащитни организации срещу домашното насилие планират протест на премиерата на филма "50 нюанса сиво" в Лондон тази седмица, информира бгнес. Членове на групата "50 нюанса е домашно насилие" ще се съберат по време на премиерата на филма, на която ще присъстват и звездите на филма Dakota Johnson и Jamie Dornan.
 
Според ръководителката на организацията Natalie Collins филмът, който разказва любовната история между студентка и обсебеният от садомазохистичен секс бизнесмен, ще стимулира домашното насилие. "Ако той не беше богат и много красив, дали това поведение щеше да е нормално? Дали е романтично, когато някой проследява телефона ти, когато някой знае къде живееш, преди да си му казала, продава единственото ти транспортно средство, или купува компанията, в която работиш?", пита Collins. Тя допълни още, че организацията й не е против филма и книгата като цяло, а против това да се идеализира и романтизира поведение, характерно за домашното насилие.
 
Друга подобна кампания в САЩ на организация срещу домашното насилие, наречена "50 долара вместо 50 нюанса", насърчава всеки, който иска да гледа филма да дари стойността на билета за благотворителност. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash