Българин работи по 3D версията на "Лешникотрошачката“ (интервю)

Eвгени Томов, един от най-талантливите български художници, пробил в Холивуд, разказа за житейските превратности и професионалните предизвикателства в сутрешния блок на Радио FM+. 
 
Пред Владимир Дивизиев, кореспондент на радиото в САЩ, Томов сподели за пътя, който е извървял от Художествената академия "Николай Павлович" в София до трите номинации "Оскар“ за анимациите "Старата дама и гълъбите“, "Трио Белвил“ и "Илюзионистът“. 
 
ЧУЙ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК.
 
"Напуснах България преди 24 години", разказа Томов. "15 години живях в Канада, после в Европа (Берлин, Единбург, Лондон, Бристол, Париж), а от четири години съм твърдо в Лос Анжелис. Първоначално в Канада исках да бъда илюстратор, но съвсем случайно съдбата ме срещна с френския режисьор Силвен Шуме. Той ме избра, за да работя по  "Старата дама и гълъбите“, а в последствие филмът получи номинация за "Оскар“. 11 години работех с този режисьор и през това време бях единственият му арт директор.“
 
В момента Евгени Томов е изкушен от неограничените възможности на 3D анимацията.  Той разкри, че като арт директор приключва мащабен проект за студио "Риъл ефектс“, базиран на историята на “Лешникотрошачката” на Ернст Хофман и започва работа по късометражен анимационен филм, който ще бъде представен на ЕКСПО 2015 в Милано. 

Свързани новини

Адът - това сме ние

15.05.2024

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024


flash