So Academy - филмова академия за професионалисти и любители

Фестивалът So Independent в партньорство с НАТФИЗ "Кр. Сарафов" представя So Academy – образователна програма, насочена към студенти, професионалисти и кино любители, съобщават бгнес.
 
So Academy ще се проведе на 28 октомври от 14 до 22 ч. в учебната кинозала на НАТФИЗ. Участието е безплатно, вход – с предварителна регистрация на в сайта на So Independent.
 
В тазгодишното си издание So Academy ще представи четирима лектори с богат опит от филмопроизводството в САЩ, които ще проведат майсторски класове за българската публика.
 
Специален гост на събитието е Лорън Хамъндс - член на селекционните комисии на два от най-значимите американски фестивали Tribeca Film Festival и Hamptons International Film Festival. Неговата лекция е посветена на спецификите и селекционните критерии на филмовите фестивали в САЩ.
 
На анимацията и типажите в анимационните филми ще се спре Владимир Тодоров - автор, илюстратор и филмов художник с над 20-годишен опит в киноиндустрията. Той е работил с всички големи студиa в Холивуд и е участвал в създаването на анимацията и типажите във филми като "Космически забивки", "Стюарт Литъл 1 и 2", "Хари Потър и философският камък", "Ерагон" и други. Работи с Робърт Земекис като супервайзър за дизайна на героите във филма "Полярен експрес", а също така и във филмите "Беулф", "Майло на Марс" и "Коледна песен". Владимир е част от екипа, създал носителя на Оскар за късометражен анимационен филм "The Chubb Chubbs" и съавтор и илюстратор на детската книга Oliver`s Tantrums, излязла на българския пазар под името "Капризите на Оливър". Владимир Тодоров е автор на визията на So Independent 2013.
 
Особено внимание ще бъде отделено на визуалните ефекти в киното. Водещ на лекцията е Любомир Христов, чиито най-нови проекти са "Животът на Пи" и "Арго" - и двата отличени с Оскар 2013. Христов е част от екипа на над 60 филма, сред които най-известни са "Матрицата", "300", "Г-н и г-жа Смит", "X-Мен 2", "Последният самурай" и др. През Любо Христов 2009 е номиниран за "За изключителен принос в 3D постановка в игрален филм".
 
So Academy ще приключи с майсторски клас, посветен на киното и модата или как филмите стават отправна точка в изграждането на империята Армани. Водещ е Венцислава Венциславова (Вени) - генерален директор в нюйоркския клон на Джорджо Армани и преподавател по маркетинг в Нюйоркския университет.

Свързани новини

Адът - това сме ние

15.05.2024

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024


flash