Правят филм за Ланс Армстронг

Фаворит да изиграе скандалния колоездач е Брадли Купър. Филмът ще се нарича Cycle of Lies (игра на думи - "Серия лъжи", като cycling означава и "колоездене"), съобщава БГНЕС.

Режисьор ще бъде Дж. Дж. Ейбрамс, снимал "Мисията невъзможна 4" (и който ще режисира седмата част на „Междузведни войни”), според когото Купър сам изявил желание да изиграе Армстронг.

"Искам тази роля. Намирам Ланс Армстронг за извънредно обаятелен", написал Купър в мейл до Ейбрамс, без да го е грижа, че тези дни цяла Америка се срамува от своя доскорошен герой.

Звездата от "Последния ергенски запой" (2009) определено е фаворит за ролята - освен че Купър има визуална прилика с Армстронг, разликата във възрастта на двамата е едва 3 години и половина.

Сред най-впечатляващите актьорски участия на Купър са "Думите" (2011) и "Наръчник на оптимиста" (2012), като за последния актьорът е номиниран за "Оскар" за главна мъжка роля.

Излишно е да казваме кой е Ланс Армстронг. За съжаление името на най-великия колоездач вече е синоним на допинг след поредицата от грандиозни скандали, които доведоха до отнемане на 7-те му титли от „Тур дьо Франс” и доживотно забрана за състезания. Съвсем наскоро Армстронг сам разказа за измамите и кръвния допинг пред Опра Уинфри.

 


Свързани новини



flash