Търси в сайта...

"Клетниците" направи премиерата си в Лондон

Холивудските звезди Ан Хатауей, Хю Джакман и Ръсел Кроу преминаха по червения килим за световната премиера на мюзикъла "Клетниците" в Лондон заедно с режисьора Том Хупър.

Филмът е по популярния мюзикъл, гледан от над 60 милиона души по целия свят. На премиерата в два от най-големите киносалона на лондонския Лестър скуеър присъстваха около 3000 гости. Сред тях бяха и актьорите, играещи в театралния мюзикъл в Лондон.

За разлика от  обичайната практика актьорите във филма пеят на живо. Аманда Сайфрид, която изпълнява ролята на Козет, призна, че за нея изживяването е било много различно от предварителния запис на вокалите в студио за филма "Мама миа".  Хю Джакман каза, че Лондон е идеалното място на премиерата и нарече британската столица "духовен дом" на мюзикъла. "Знам, че "Клетниците" е френски по същност, но мюзикълът се утвърди тук" - каза той.

Хю Джакман играе Жан Валжан, Ан Хатауей - Фантин, Ръсел Кроу - инспектор Жавер, Хелена Бонъм Картър и Саша Барон Коен -  лошото семейство Тенадрие.
 
Ан Хатауей, която отслабна с 11 кг и отряза косата си, за да се превъплъти в изтощената и доведена до отчаяние Фантин, каза, че е мечтаела за ролята и би направила всичко, за да я получи, дори да върне хонорара си.  

Това е първата творба на режисьора Том Хупър след изключително успешния "Речта на краля" от 2010 г., който спечели четири награди "Оскар".
 
Оригиналната френска сценична версия на мюзикъла "Клетниците" по романа на Виктор Юго  е поставена в Париж през 1980 г. Лондонската продукция, чиято премиера е през 1985 г., стана най-дълго играният мюзикъл в света.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash