Top 10 на филмовите премиери до края на годината - видео

Представяме ви топ 10 на филмите, които не бихме пропуснали да гледаме, и които ще излязат до края на 2012 година. Вижте информация и трейлъри на лентите, а ако вие имате различни предложения, ще се радваме да ги споделите с нас.

1. „The Great Getsby”  („Великият Гетсби”) – режисьор Баз Лурман („Мулен Руж”, „Ромео и Жулиета”), с Леонардо Ди Каприо и Кери Мълиган.

Филмът е базиран на популярния едноименен роман на писателя Ф. Скот Фицджералд, а сюжетa разказва за милионера със съмнително минало Джей Гетсби. Въпреки всичкото богатство, което Гетсби притежава, той е самотен мъж и единственото му желание е да се събере с любовта на своя живот, Дейзи Бюканън. Но Дейзи вече е омъжена и има малка дъщеря. Това, разбира се, няма да попречи на Гетсби да постигне целта си. Световна премиера на 25 декември.

2. „The Twilight Saga: Breaking Down - Part 2” (Здрач: Зазоряване - част 2)  – режисьор Бил Кондън, с Робърт Патинсън, Кристен Стюарт, Тейлър Лаутнър.

В последната серия от сагата, бебето на вампирите Едуард и Бела, Ренесме вече е малко момиче. Вълците искат да убият момиченцето, но за радост на семейство Кълън, Джейкъб е белязал детето, а най-висшият закон на вълците, не позволява човек който е отпечатан да бъде убит и Ренесме остава жива. Последната серия от сагата, която се превърна тотален хит, ще бъде по екраните от 16 ноември.

3. „The Hobbit” – („Хобитът”)

Режисьорът на „Властелинът на пръстените” Питър Джаксън ще ни разкаже предисторията на сагата, в която любопитният хобит Билбо Бегинс тръгва на пътешествие, за да освободи Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което е завладяно от дракона Смoг. Световната премиера е на 14 декември.

4. „The Dark Night: Rises” („Черният рицар: Възраждане”) – режисьор Кристофър Нолън, с Крисчън Бейл, Майкъл Кейн и Гари Олдман.

Осем години след събитията в „Черният рицар” Батман ще трябва да се изправи лице в лице срещу злодея Бейн, чиято основна цел е да унищожи Готам сити. По време на снимките Крисчън Бейл заяви, че за последен път се превъплъщава в ролята на Батман. Бюджетът на филма надхвърля 250 милиона долара, а снимачните площадки са били в Румъния, Великобритания, Индия и Щатите. Филмът тръгва по кината от 27 август.

5. „360” – Режисьор Фернандо Мейрелес („Вечният градинар”, „Градът на бога”) , с Джъд Лоу, Рейчъл Уайз и Антъни Хопкинс.

Драматичен трилър, който разказва историите на хора от  различни социални прослойки, но свързани от интригуващи взаимоотношения. Премиерата е на 25 юли.

6. „Gangster Squad” („Гангстерски отряд”)

Режисьорът Рубен Флайшър, който до момента се е занимавал главно с телевизия, събира притегателен актьорски съствав и филмът заема средата на класацията ни. В ролята на прочут американски гангстер от 40-те години на миналия век е Шон Пен. Срещу него се изправят полицаите Джош Бролин и Райън Гослинг, а красавицата Ема Стоун е някъде по средата. Световна премиера на 7 септември.

7  „Flight” („Полет”)

Опитният пилот (Дензъл Уошингтън) спасява самолет от катстрофа, както и животите на 98 от пътуващите общо 106 пасажери.  Веднага след случката пилотът  се превръща в национален герой. От разследването обаче става ясно, че докато е пилотирал, мъжът е бил под влиянието на алкохол и наркотици. Режисьор е Робърт Земекис. Световната премиера е на 2 ноември.


 

8. „По пътя” (“On the road”)

Режисьорът на „Мотоциклетни дневници” Уолтър Салес прави поредния си “road movie”, базиран на едноименния роман на Джак Керуак. Продуцент е Франсис Форд Копола, който купува правата на книгата преди цели 20 години. Актьорите Сам Райли и Гарет Хедлънд са в ролите на битниците Дийн и Сал. Партнират им Кристен Стюарт, Виго Мортенсън, Ейми Адамс, Кирстен Дънст и Стив Бушеми. Филмът имаше премиера в Кан, а в Англия ще бъде по екраните на 21 септември. Няма как това класическо заглавие да пропусне българските кина, но датата на родната премиера още не е известна.

9. „Skyfall” (007 координати: Скайфол)

Режисьор на юбилейната лента за Агент 007 е Сам Мендес, който е известен с доста по-различен жанр кино („Американски прелести”, „Пътят на промените”). През 2012 г. се навършват точно 50 години от създаването на първия филм за легендарния шпионин. В ролята на Бонд отново ще видим Даниел Крейг, а в образа на злодея е любопитното участие на Хавиер Бардем.

10. „Magic Mike”(„Вълшебният Майк”)

Режисьор e Стивън Содърбърг, а в ролите на комедията са Матю Макконъхи, Чанинг Тейтъм, Алекс Петифер и Деми Мур. „Вълшебният Майк” е нещо като автобиографичен филм за красавеца Чанинг Тейтъм, който стартира актьорската си кариера си като стриптийзьор. Датата на световната премиера е 29 юни. Препоръчва се главно на дамите wink
 


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash