Гледайте на кино

Рок завинаги (Rock of Ages)

Въображаемият музикален клуб "Дъ Бърбън Рум" е туптящото сърце на мюзикъла "Рок завинаги" на режисьора Адам Шанкман ( "Лак за коса"), чието действие се развива по през 80те години – най-богатият творчески период от историята на рок‘ен‘рола.

Стените са покрити с листовки, снимки, стикери на банди и рок звезди, разрешителни, електрически китари; стотици сутиени висят от тавана над бара. Това е мястото, където музиката е религия, а рокзвездите са божества.

"Рок завинаги" разказва историята за девойката от провинцията- Шери, и момчето от големия град- Дрю, които се срещат на Сънсет Стрип в Холивуд в търсене на голямата си мечта- да се превърнат в рок звезди. Техният рокендрол романс е разказан чрез размазващите хитове на Def Leppard, Joan Jett, Journey, Foreigner, Bon Jovi, Night Ranger, REO Speedwagon, Pat Benatar, Twisted Sister, Poison, Whitesnake, и други.

Риболов в пустинята (Salmon Fishing in the Yeme)

Обичаният режисьор на "Шоколад" и награденият с "Оскар" сценарист на "Беднякът милионер" поднасят вдъхновяващата комедия "Риболов в пустинята".

Широкомислещият шейх /Амр Уакед/ има голяма мечта – да създаде възможност за риболов на сьомга в пустинята. Готов да не жали средства, той инструктира представителката си /Емили Блънт/ да превърне мечтата му в действителност, а това е невероятен подвиг, изискващ намесата на водещият експерт по рибовъдство на Великобритания /Юън Макгрегър/, според когото проектът е колкото абсурден, толкова и неосъществим.

Престараващата се шефка на прес-службата на британския премиер /Кристин Скот Томас/ захапва идеята, защото вижда в нея потенциал за пример на добра воля. И така, този странен екип ще  даде всичко от себе си и ще се впусне в приключението, диктувано от вярата и ... рибата, за да докаже, че невъзможното е възможно.

Режисьор: Ласе Халстрьом В ролите: Юън Макгрегър, Амр Уакед, Емили Блънт, Кристин Скот Томас

Пираня 2 3D (Piranha 3DD)

Двойно повече екшън.
Двойно повече ужаси.
Двойно повече 3D.
Двойно повече силикон.

Година след атаката на праисторически пирани в езерото Виктория, съществата започват да се придвижват по градския водопровод и неочаквано атакуват плувни басейни, домове и огромния новооткрит аквапарк.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash