В кината от днес

Тъмни сенки (Dark Shadows)

Продукцията на Тим Бъртън е базирана на популярния телевизионен сериал "Тъмни сенки", създаден от Дан Къртис и излъчван в периода 1966-1971 година.

Разчитайки на комбинацията между мрачна атмосфера, черен хумор и най-различни герои, повечето вампири и върколаци, телевизионните серии се превръщат в голям успех и самия Деп признава, че като малък е бил силно впечатлен от "Dark Shadows" и фактът, че участва в игралния филм, и то под режисурата на стария си приятел Тим Бъртън, е сбъдната мечта.

Как прекарах лятната ваканция (Get the Gringo)

Във филма "Как прекарах лятната си ваканция" с Мел Гибсън е експлозивен екшън, който разкрива на света тъмните страни на зловещ и неуспешен социален експеримент в Мексико, заснет с типичните за актьора прояви на черен хумор. Филмът е продуциран от собствената му независима компания Icon Production. Toва е второто залгавие в кариерата му след "Апокалипто", заснето в град Веракрус, Мексико.

Денят е лош за Шофьора (Мел Гибсън) и с напредването си никак не се подобрява. Той току-що е прекарал стока за милиони, което ще му позволи хубава и безгрижна лятна ваканция на някой остров. Добра идея, която обаче изчезва с южния вятър – буквално.

Следва автомобилна гонка с главоломна скорост, преследване от американски граничен патрул и кървящо тяло на задната седалка. Шофьорът преминава силово през граничната бразда, преобръща се и спира… в Мексико. Задържан от мексиканските власти, той е изпратен в затвор с тежък режим, където попада в странния и опасен свят на "Ел Пуеблито". Това не е леко място за оцеляване на външен човек като Шофьора, освен ако не получи помощ от някой, светнат на местните номера. Неочаквано това е 10-годишно хлапе (Кевин Ернандес).

Светът на "Ел Пуеблито" е суров и безскрупулен, наричат го най-лошия затвор в цяло Мексико – "университет по престъпност" – кошмар от насилие, корупция и свръхнаселеност. С официалното название "Център за социална реадаптация", "Ел Пуеблито" е построен през 1956 г. в Тихуана за 2000 затворници като нов експеримент в превъзпитанието, който обаче тотално се обърква. Идеята е, че допускането на семействата на затворниците да се присъединят към тях, ще помогне за евентуална нова нагласа на престъпниците към външния свят… или поне така са си мислили някога.

Мъже от стомана (Act of Valor)

Безпрецедентна смесица от истински героизъм и оригинално филмово творчество, в "Мъже от стомана" участва група действащи американски "военноморски тюлени", за да създадат филм, какъвто няма в историята на Холивуд. Белетристично пресъздаване на истински операции на "тюлените", "Мъже от стомана" разказва завладяваща история, която ще отведе зрителите на изпълнено с адреналин пътуване из опасен и непредсказуем свят.

Мъже от стомана" комбинира зашеметяващи бойни сцени, напълно съвременна бойна технология и бурни емоции във върховния екшън филм - показвайки уменията, обучението и неотстъпчивостта на най-великите екшън герои: истинските американски "военноморски тюлени".

Режисьори на "Мъже от стомана" са Майк Маккой и Скот Уо от "Бандито Брадърс", които са продуцирали документалните филми "Dust to Glory" и "Step Into Liquid". Сценарият е на Кърт Джонстад (300).

Град на мечти

"Град на мечти" е филм за Димитровград и героите от първите редици от миналото и сега. Димитровград е първият социалистически град, построен с потта и кръвта на хиляди бригадири и работници. Създаден, за да бъде символ на социалистическата идея, днес той е паметник на една отминала епоха и родно място на поп фолка – силиконовата поезия на нова България.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash