В Рим се открива Празник на българското кино

Днес в Рим се открива Празник на българското кино. Пред италианската публика ще бъдат представени пет нови български филма, предаде БНР

Празникът на българското кино в италианската столица ще бъде открит днес вечерта с филма "Аве" на режисьора Константин Божанов, който също ще присъства на събитието.

Форумът ще се проведе от днес до 11 май в Дома на киното в парка Вила Боргезе.
Това е петото поредно издание на фестивала на българското кино в Рим, който вече се утвърди като традиция и показа за последните години над 35 филма, избрани сред най-доброто от новата българска филмова продукция.

Тази година пред италианските зрители ще бъдат представени също две серии от втория сезон на сериала на БНТ "Под прикритие", филма "Лора от сутрин до вечер" на Димитър Коцев-Шошо, "Подслон" на Драгомир Шолев и "Кецове" на Валери Йорданов.

От името на българското министерство на културата ще бъдат присъдени награди за цялостно творчество на известния италиански режисьор Еторе Скола и на продуцента Виторио Чеки Гори.

Организаторите на събитието – Българският културен институт в Рим и културната асоциация "Феникс" – се надяват срещите между българските и италианските филмови дейци да дадат начало на нови съвместни продукции.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash