В кината от днес

Сейф (Safe)

Люк Райт (Стейтъм) е второразряден борец, чийто живот е поредица от бой и жълти стотинки. До деня, в който проваля нагласена битка и руската мафия решава да го накаже, избивайки семейството му и оставяйки го на улицата със заканата, че същата съдба ще последва всеки, с който отчаяният мъж се сближи.

Но когато Люк става неволен свидетел на преследване, в което участват мафиотите, убили съпругата му, и уплашено 12-годишно китайско момиче, той импулсивно се притичва на помощ на детето. Скоро разбира, че тя притежава изключителни математически способности и безценен номеричен код, за който Триадите, руската мафия и корумпирана фракция на нюйоркската полиция са готови да убиват.

Режисьор: Боаз Якин. В ролите: Крис Сарандън, Ансън Маунт, Реджи Ли, Джеймс Хонг, Джейсън Стейтъм, Робърт Джон Бърк, Дженифър Бътлър, Дани Ланг , Джей Джианоне

Нико и пътят към звездите (Niko and the way to the stars)

Младият елен Нико мечтае да полети както баща си, когото никога не е срещал. Естенствено всички околни му се подиграват на налудничавата идея, но Нико е убеден, че ако положи усилия ще се научи са лети. Когато се запознава с летящата катерица Юлиус вечтата му започва да изглежда съвсем осъществима. Тайно от своето стадо Нико напуска долината, за да взима уроци по летене от своя приятел.

Филмът се радва на огромен успех в скандинавските страни и дори печели наградата за най-добър филм на раздаването на финландските национални призове "Юси".

Озвучен на български език.

ЖЕНАТА В ЧЕРНО (The Woman in Black)

Млад адвокат заминава за малко селце в английската провинция, за да уреди документите на наскоро починал свой клиент. В селото се носят слухове за дух на мъртва жена, която търси отмъщение. Адвокатът пренебрегва предупрежденията на местните жители и решава да провери какво се случва в зловеща запустяла къща. Екранизация по едноименния класически роман на Сюзан Хил.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash