"Tribeca Film Festival", покани за свой партньор "So Independent Film Festival"

 Един от най-успешните световни кинофестивали - "Tribeca Film  Festival", създаден през 2002 г. от Робърт де Ниро (който и до днес е негов президент), покани за свой партньор българския фестивал "So Independent Film Festival" на  11-ото си издание - от 18 до 29 април в Ню Йорк, САЩ.

 Tова съобщиха от екипа на българския кинофорум, който ще представи на американския фестивал един филм от своята програма. "Tribeca Film Festival" има за цел да помага на създателите на филми да достигат до възможно най-широка аудитория. От основаването си фестивалът е привлякъл международна аудитория от над 3,7 млн. посетители и има около 725 млн. долара годишен оборот.
 
Поканата към българския фестивал идва след големия успех на последното издание на "So Independent Film Festival" в Ню Йорк, което се състоя в "Tribeca Cinemas" от 21 до 25 февруари тази година.
 
"Получих поканата за партньорство от екипа на г-н Де Ниро веднага след завършването на "So Independent - Ню Йорк" и едновременно се изненадах и зарадвах от нея, защото тя ни носи признанието за първия български фестивал, упоменат като партньор на международен фестивал от класата на "Tribeca", казва Жана  Караиванова, артистичен директор на "So Independent Film Festival".
 
"Филмът, който избрахме да представим, е  "Beyond The Hill" на режисьора Eмин Алпер. След наградата за дебютен филм на Берлинале-2012 продукцията беше отличена с наградата за най-добър турски филм и сценарий, както и със специалното отличие на ФИПРЕССИ на Международния филмов фестивал в Истанбул, който завърши преди дни. Това заглавие се вписва чудесно в целите и концепцията, които изданието на нашия фестивал в Ню Йорк следва вече 10 години - да представя българското и балканското кино на световната сцена," допълва Жана Караиванова.

Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash