"Игрите на глада" е феномен с три първи места - за филм, книга и саундтрак

"Игрите на глада" се превърна в истински културен феномен, след като преди дни реализира изключително постижение - историята завоюва три първи места в три емблематични класации – книга бестселър №1 в САЩ, филм №1 в премиерния си уикенд в САЩ и повечето страни по света и саундтрак № 1 в класацията Топ 200 на сп. Билборд.

Филмът "Игрите на глада" счупи няколко рекорда в киноиндустрията и успя да спечели зрителите по света. В много страни, включително и у нас, оглави бокс офиса в премиерния си уикенд и продължава да пълни киносалоните. С 251 млн. долара спечелени за първите 10 дни само в САЩ "Игрите на глада" е първият филм до сега, преминал толкова бързо границата от 250 млн., който не е продължение от популярна поредица.

Премиерата на "Игрите на глада" предизвика истински фурор по улиците на LA

Трилогията романи на Сюзан Колинс, която е безспорен лидер по продажби в много страни по света, се изкачи и у нас до най-продавана книга в повечето книжарници и за периода 19-25 март поредицата оглави класацията "Книга за теб”.

Саундтракът на завладяващата история "THE HUNGER GAMES": SONGS FROM DISTRICT 12 AND BEYOND" е първият албум с филмова музика, който оглавява класацията Топ 200 на Билборд от от 2009 г. насам.

В него влизат 17 песни, дело на най-популярните музикални изпълнители в момента като Maroon 5, Тейлър Суифт, The Civil Wars, Arcade Fire, Kid Kudi, и др. ТУК  можете да свалите напълно безплатно парчето "Deep in the Meadow (Lullaby)" изпълнено от легендата Стинг.

Последната новина около грандиозната продукция е, че от студио Lionsgate вече подготвят втората екранизация по трилогията на Сюзан Колинс "Възпламеняване”. Участие в нея са потвърдили тримата млади актьори от лентата на Гари Рос - Дженифър Лорънс в ролята на Огненото момиче Катнис, Джош Хъчерсън в ролята на вторият победител в Игрите на глада Пийта и чаровният австралиец Лиъм Хемсуърт като Гейл, отново ще се появят заедно на големия екран през ноември догодина.


Свързани новини



flash