Джак и Джил - "победител" на Златните малинки

Лентата "Джак и Джил" на комедианта Адам Сандлър е големият "победител" на церемонията по връчването на наградите Златни малинки, присъждани ежегодно за най-лошокачествена кинопродукция. 

"Джак и Джил" счупи рекорда и получи 10 отличия във всички водещи категории, сред които за най-лош филм на 2011 г. и най-лоши актьорски изяви. За първи път в 32-годишната история на Златните малинки, известни още и като антиОскари, филм печели във всичките 10 категории. 

За първи път тази година Златните малинки бяха връчени на церемония в Лос Анджелис на 1 април - деня на хумора, но и на глупостта. 

Досега Златните малинки се връчваха в навечерието на Оскарите. Така церемонията по Оскарите помагаше бързо да се забравят филмовите провали. 

В "Джак и Джил" Адам Сандлър играе и мъжка и женска роля и съответно спечели Златни малинки в категорията за най-лоша мъжка и женска главна роля. 
 
Филмът победи и в категорията за най-лоша режисура, най-лош сценарий, отново дело на Сандлър, както и за най-лош римейк. В категорията за най-лоша мъжка поддържаща роля спечели ветеранът на американското кино Ал Пачино, отново за появата си в. "Джак и Джил". 
 
Пачино заедно с колежката си Кейти Холмс получиха Златни малинки и в категорията за най-лоша екранна двойка за участието си в "Джак и Джил". Всички актьори във филма, в това число Пачино, Сандлър и Холмс споделиха и отличието за най-лош актьорски състав. 
 
За присъждането на наградите гласуват общо 650 членове на Фондация Златна малинка.

Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash