Игрите на глада

Най-очакваната кинопремиера на сезона - "Игрите на глада" си осигури приходи от 15 милиона долара още преди появяването си на екран от предварителната продажба на билети.

Утре феновете на едноименната трилогия на Сюзан Колинс най-после ще могат да видят екранизираната й версия. Това са предимно млади хора на възраст между 13 и 20 години, които са добре запознати с творчеството на писателката. Експертите прогнозират сериозен касов успех на лентата като уверяват, че тя по нищо не отстъпва, а в някои случаи добри е по-добра от романа. По предварителни оценки "Игрите на глада" може да донесе приходи от 120-130 милиона долара при бюджет от 100 милиона.
Действието на "Игрите на глада" се развива в недалечното бъдеще, а сюжета се фокусира върху младата Катнис Евърдийн (Дженифър Лоурънс), която заедно с майка си и по-малката си сестра, живее в най-бедния от дванадесетте района на Панем – малка държава, образувана от неунищожените градове на вече бившите Съединени Американски Щати.
 
Всяка година чрез лотария, която се провежда във всеки един от районите, управниците на Панем избират по едно момче и по едно момиче, които трябва да се състезават в смъртоносното телевизионно предаване "Игри на глада".
Когато сестрата й на Катнис е избрана чрез лотарията, тя решава да заеме мястото й. Разчитаща единствено на помощта на съотборника си Пийта Меларк (Джош Хътчерсън), Катнис попада в жесток свят, в който човешкия живот не значи нищо.

Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash