Мерил Стрийп с "Оскар" за най-добра женска роля

"Оскар" за най-добра женска роля получи Мерил Стрийп за "Желязната лейди". Наградата беше връчена от миналогодишния носител на "Оскар" за най-добра мъжка роля Колин Фърт.

"Господи я стига. Благодаря много. Когато ми казаха името, имах чувството, че половината Америка ще каже "Не", защо пак тя. Първо искам да благодаря на съпруга си Дон, когото много ценя. Това наистина е голяма чест. За мен най-важно е приятелството и любовта. Приятели благодаря на всички. На тези, които си заминаха, и на тези, които са тук", каза Стрийп.

Колин Фърт възкликна: "Вдигаш летвата все по-високо и по-високо. Ти го още веднъж и виртуозното си изпълнение на Маргарет Тачър.

Това е трети "Оскар" за Мерил Стрийп, след наградите и за "Крамър срещу Крамър" и "Изборът на Софи". Роднините и семейството на Маргарет Тачър не харесват "Желязната лейди", защото е представена като уязвима жена.

В категорията най-добра актриса бяха номинирани още Глен Клоуз за "Алберт Нобс", Виола Дейвис за "Южнячки", Руни Мара за "Момичето с драконовата татуировка" и Мишел Уилямс за "Моята седмица с Мерлин".


Свързани новини

Ейми Шумър каза "забранената" шега

09.05.2022

Обсъждат наказанието на Уил Смит

07.04.2022

Бионсе с най-ярката песен от Оскарите

28.03.2022

Удар на сцената беляза Оскарите

28.03.2022

И номинирани, и в програмата

23.03.2022


flash