В кината от днес

Цахес

В средата на голям съвременен град, затрупана отвсякъде с бетон и стъкло, като по чудо е оцеляла малка антикварна книжарничка. Собственикът и неколцината посетители, верни приятели, удивително напомнят на някои Хофманови герои. Действието се пренася от наши дни – в миналото и обратно, гмуркайки се в паралелните светове на реалното и вълшебното.

Режисьор: Анри Кулев Оператор: Светла Ганева В ролите: Павел Поппандов, Мая Новоселска, Стоян Алексиев, Касиел Ноа Ашер, Захари Бахаров, Виолета Марковска, Емил Котев, Ивайло Христов, Явор Бахаров, Любомир Петкашев, Христо Мутафчиев и др.

 

Подземен свят: Пробуждане 3D (Underworld: Awakening)

Сюжетът отново разказва за борбата на Селин (Бекинсейл) срещу върколаците, но този път залозите ще са много по-високи.

След като е държана в състояние на кома в продължение на 15 години, Селин се събужда и открива че има 14-годишна дъщеря, която е полу-вампир и полу-върколак. Името на детето е Ниса и с нейна помощ Селин ще се изправи срещу компанията BioCom, която планира да създаде безпощадна армия от супер-върколаци.

Режисьор: Бьорн Стейн В ролите: Стивън Риа, Кейт Бекинсейл, Майкъл Ийли, Чарлс Данс, Индия Ийсли, Скот Спидман, Сандрин Холт, Тео Джеймс

Мъпетите (The Muppets)

Докато са на почивка в Лос Анджелес, Уолтър, най-големият фен на Мъпетите в света, брат му Гари /Джейсън Сигъл/ и Мери, приятелката на Гари /Ейми Адамс/ от Смолтаун, САЩ, откриват зловредния план на нефтения магнат Текс Ричман /Крис Купър/ да събори Мъпет Тиътър и да добива нефт, открит наскоро под любимото сборно място на Мъпетите.

С цел да организират "Най-голямото маратонско Мъпет шоу" и да съберат 10 милиона долара, необходими за спасяването на театъра, Уолтър, Мери и Гари помагат на Кърмит да събере отново Мъпетите, поели всеки по своя път: Фози е участник в музикална група "Мупети", която свири в едно казино в Рино; Мис Пиги е едрогабаритна модна редакторка във "Вог"; Животното е в клиника за справяне с гнева в Санта Барбара; Гонзо е авторитетен магнат водопроводчик.

"Мъпетите" на Дисни студио изобилства с тайни, знакови фигури и участия на истински и популярни звезди от света на музиката, киното, телевизията, модата и др.

Мокри поръчки (Haywire)

Във филма "Мокри поръчки" красивата тайна агентка Малъри Кейн (Джина Карано) е наемана от различни глобални лица, за да изпълни задачи, които правителствата не могат да разрешат, а държавните глави предпочитат да не знаят.

След мисия за спасяването на заложник в Барселона, Малъри веднага е прехвърлена към друга мисия в Дъблин. Когато операцията излиза от релси, Кейн осъзнава, че е прецакана. Тя трябва да използва всичките си трикове и умения, за да избяга от международния лов за хора, да се върне в САЩ, да предпази семейството си и да отмъсти на предателите.

Стивън Содърбърг не изневерява на себе си и отново събира повече от брилянтен актьорски състав за екшън-трилъра "Haywire".

Режисьор: Стивън Содърбърг В ролите: Майкъл Ангарано, Майкъл Дъглас, Майкъл Фасбендер, Чанинг Тейтъм, Юън Макгрегър, Антонио Бандерас, Бил Пакстън, Антъни Уонг, Джина Карано, Матийо Касовиц, Арън Коен


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash