В кината от днес

Полунощ в Париж

Двама млади американци, които са заедно от ученическите си години и смятат да се оженят през есента, отиват за няколко дни в Париж, където бащата на годеницата на Гил има бизнес среща.

Докато Инес и майка й се радват на случайна среща с друга двойка и заедно откриват туристическите съкровища на града и луксозните му магазини, Гил попива мистериозното вълшебство на местата, където любимите му автори някога са живели в "безкраен празник". Той чувства, че в Париж ще намери вдъхновението, което ще му помогне да използва успеха си като холивудски сценарист и добие смелост да пише романи.

Но по пътя си Гил се натъква на неочакван завой и в края на пътешествието си открива какво наистина иска от живота. В своята нова романтична комедия Уди Алън изразява любовта си към града, който счита за най-красив в света – след Ню Йорк, разбира се.

"Ясно е, че съм пристрастен към Ню Йорк, защото съм роден и съм израснал там, но ако не живеех в Ню Йорк, щях да живея в Париж", казва Алън. "Някой друг може да дойде и да заснеме Париж по съвсем различен начин. Аз искам да го представя по свой начин, като проектирам своите чувства към него".

Режисьор Уди Алън. В ролите Оуен Уилсън, Марион Котияр, Ейдриън Броуди, Рейчъл Макадамс, Майкъл Шийн, Кати Бейтс, Карла Бруни-Саркози
 

"Учебник по любов" (Manuale d`am3re)

Днес стартира "Киномания". Началото ще бъде дадено с италианския филм "Учебник по любов" (Manuale d`am3re)

Режисьорът Джовани Веронези е създал три истории, за да илюстрира трите възрасти на мъжа – Младостта, Зрелостта и След това, и ги е свързал чрез образа на каращ такси Купидон. Виждаме Роберто – адвокат, който е готов да се ожени за Сара, докато не среща момичето от провинцията Микол. Виждаме още Фабио – женен телевизионен говорител, съблазнен от луда жена, която го преследва – Елиана. Виждаме и Адриан (Де Ниро, говорещ на италиански), който се връща към младостта си благодарение на пламенната дъщеря на портиера, Виола. Феновете на популярното италианско кино ще се влюбят в този забавна, макар и на места политически некоректна романтична комедия.

реж. Джовани Веронези. Участват: Робърт де Ниро (Адриан), Моника Белучи (Виола), Микеле Плачидо (Аугусто), Рикардо Скамарчо (Роберто), Валерия Соларино (Сара), Лаура Киати (Микол), Карло Вердоне (Фабио), Донатела Финокиаро (Елиана)



flash