"Тилт" ще се бори и за "Златен глобус"

Филмът "Тилт" на режисьора Виктор Чучков се бори и за номинация в категория чуждоезичен филм на наградите "Златен глобус", съобщиха от екипа на филма.

Миналата неделя, 2 октомври, лентата, разказваща за любовната история между героите на актьорите Явор Бахаров и Радина Кърджилова, е била прожектирана в Лос Анджелис. На прожекцията са присъствали много местни журналисти и някои от членовете на журито, които определят и номинациите за престижната филмова награда, допълват от екипа.
 
"Дали филмът може да привлече внимание за сезона на наградите, който обикновено води до широка международна дистибуция, предстои да разберем. Дори и да не успее, той служи като полезна визитка за първия режисьорски опит на Виктор Чучков и брат му - продуцента и съавтор на сценария Борислав", пише американското издание "Скрийн дейли", като допълва, че качествата на продукцията са забележимо силни, както и че операторът Рали Ралчев е дал на филма атмосферна кинематография, а Чучков е съставил ефектен музикален саундтрак.
 
Три дни преди прожекцията в Лос Анджелис "Тилт" бе отличен и с награда James Lyons за монтажа на Костадин Костадинов "Фози" и Зорица Коцева на филмовия фестивал в Уудсток.
 
През септември стана ясно и че "Тилт" ще бъде българското предложение за наградите "Оскар" догодина. Междувременно филмът бе представен и на Международния филмов фестивал в Трансилвания, както и на "Рейнданс" в Обединеното кралство



flash