Телевизионният сериал „Живите мъртви” с втори сезон

По традиция, няколко часа след премиерата на 16 октомври, неделя, каналите на „Фокс” ще започнат да излъчват втория сезон на 17 октомври, понеделник. В България хитовият сериал ще се излъчва от Fox Crime.

Вторият сезон на „Живите мъртви” ще се излъчва в 122 държави на 35 езика и ще бъде гледан от над 200 милиона зрители в цял свят: Австралия, Великобритания, Германия, Испания, Португалия, Италия, Полша, Турция, Балканите, Прибалтийските държави, Норвегия, Холандия, цяла Латинска Америка, Близкия изток, Япония, Корея, Хонконг, Сингапур и Южна Африка.

Първият сезон на „Живите мъртви” държи първото място за най-добър амерински телевизионен сериал на международния пазар, като постигна рекорден рейтинг, както в САЩ, така и в другите страни. Номиниран е за няколко награди, някои от които са: „Най-добра телевизионен драматичен сериал” на 68-ото издание на наградите „Златен глобус” и три номинации на 63-ата церемония по връчването на наградите „Еми” в Съединените щати.

„Живите мъртви” е базиран на едноименния комикс. Трикратно номинираният за „Оскар” Франк Дарабонт („Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път”) е сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент. Гейл Ан Хърд („Терминатор”, „Пришълци”, „Армагедон”, „Невероятният Хълк”) – директор на „Валхала моушън пикчърс”, е изпълнителен продуцент. Дейвид Алпърт от „Съркъл ъв конфюжън” също е изпълнителен продуцент, както и Чарлс „Чик” Иглий („Декстър”, „Щитът”, „Ангел на мрака.



flash