Кино премиерите днес

По приятелски (Friends with Benefits)

В комедията "По приятелски" Дилън /Джъстин Тимбърлейк/ и Джейми /Мила Кунис/ са прекалено заети, за да си намерят партньори, затова двамата се решават на отворена връзка, която се крепи предимно на секс. Проблемът идва, когато Дилън се влюбва в момиче, което излиза с друг младеж.

Режисьорът Уил Глък споделя, че харесва сюжета на филма, защото е интересно да видиш как двама младежи, които постоянно имитират героите от романтичните комедии и се надсмиват над леконравните им постъпки, всъщност са част от точно такава романтична комедия. Силни поддържащи роли за номинираните за "Оскар" Уди Харълсън, Ричард Дженкинс и Патриша Кларксън.

Хайка (The Round Up)

1942. Джоузеф е на единайсет. И тази юнска сутрин той трябва да отиде на училище с жълта звезда пришита на дрехите му. Между учтивостта и презрението, Джо, неговите еврейски приятели и техните семейства, се приспособяват към живота в окупирания Париж, на Бут Монмартр, където са открили подслон. Поне така си мислят до сутринта на 16 юли 1942, когато крехкото им щастие се преобръща.

Филмът проследява истинските истории на жертвите и техните екзекутори.



flash