Премиера на "Карибски пирати 4"

Премиерата на четвъртата част на "Карибски пирати" - "В непознати води", се състоя в събота вечерта в  увеселителния парк"Дисниленд", разположен в калифорнийския гр. Анахайм.

Това е първата в историята 3D-премиера на открито. Лентата бе прожектирана на екран с височината на четириетажен дом, издигнат на острова. Към него обаче не водеше традиционният заподобни случаи червен килим, а черен, каквото е и пиратското знаме. По него дефилираха звездите на филма Пенелопе Крус, облечена в подчертаваща перфектните й форми черна рокля с голирамене, Джони Деп.


Покани за премиерата получиха 1300 души, а други 700 си купиха билети на стойност 1000 долара единия. Парите от продажбите ще бъдат използвани за благотворителност. Те ще бъдат преведени на организацията Boys and Girls of America, която помага на млади хора да се реализират в живота и творчеството.

А тъй като мероприятието бе посветено на децата, коктейлът бе безалкохолен: за Джони Деп, Пенелопе Крус, Джефри Ръш и дориза Кийт Ричардс не бе предвидено дори шампанско.

Първите три части на "Карибски пирати" донесоха на киностудията "Дисни" приходи от 2,6 милиард долара и превърнаха Джони Деп в една от най-високоплатените звезди на Холивуд. " За да пресъздаде образа на Джак Спароу за четвърти път, на актьора е бил обещан хонорар от 55 милиона долара. Въпреки астрономическите суми, които предложи на звездите обаче, продуцентът Джери Брукхаймер не успя да върне в проекта Кийра Найтли, Орландо Блум и режисьора Гор Вербински. В крайна сметка лентата бе заснета от Роб Маршал. А към проекта се включиПенелопе Крус.

Европейската премиера на "Карибски пирати: В непознати води" ще е на 14 май на Кинофестивала в Кан. По кината лентата ще сезавърти на 19 срещу 20 май.

Междувременно "Холивуд рипортър" съобщи, че сценарият на петия филм от поредицата "Карибски пирати" вече е готов. Дори било получено съгласието на Джони Деп да се снима във филм. Актьорът обаче е поискал преди това да  почине за известно време.



flash