Търси в сайта...

Лара Крофт отново на големия екран

"Tomb Raider" ("Похитителят на гробници") се завръща на големия екран, след като GK Films купиха правата за екранизиране на култовата видеоигра, в което главна героиня е Лара Крофт.

GK Films закупиха правата към култовата видеоигра от развлекателната компания Square Enix и възнамеряват да подновят снимките на екшън-приключенската поредица. "Много сме развълнувани да подновим работата си по този проект, който вече отбеляза огромен успех в света на киното и да продължим с разработването на феномена, познат като "Tomb Raider", заявиха продуцентите Греъм Кинг и Тим Хедингтън.
 
Първите два филма от поредицата имаха общи приходи от 432 милиона долара в световния боксофис. Те бяха с участието на Анджелина Джоли в ролята на безразсъдната секси археоложка Лара Крофт. Малко е вероятно обаче Анджелина да участва в следващата част от поредицата, която се очаква да излезе на големия екран през 2013 г. Предстоящите филми ще създадат нови предизвикателни приключения за младата и динамична Лара, докато GK Films все още трябва да изберат сценарист за филма.
 
През 2009 г., се говореше, че звездата от "Трансформърс" Меган Фокс ще играе младата Лара Крофт. По-късно обаче сексапилната актриса отрече появилите се слухове.


flash