Търси в сайта...

"Непреклонните" открива филмовия фестивал в Берлин

След като изчерпаха голяма част от холивудските жанрове, братя Коен ще открият филмовия фестивал в Берлин с уестърна "Непреклонните", мрачен римейк на едноименната класика от 1969 г.

Филмът, чиято европейска премиера ще бъде на фестивала в Берлин, излезе в САЩ през декември, точно навреме, за да се съревновава за Оскарите. Лентата получи номинации в десет категории, сред които за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър актьор за Джеф Бриджис. Той се превъплъщава в ролята, донесла на Джон Уейн единствения Оскар в кариерата му през 1970 г. за първата адаптация на романа на Чарлз Портис.

Оригиналният филм е сниман от един от майсторите на холивудския уестърн Хенри Хатауей. Версията на братята Коен започва с глас зад кадър, който резюмира сюжета на лентата:"Хората не вярват, че 14-годишно момиче може да напусне къщата си и да тръгне на път насред зима, за да отмъсти за смъртта на баща си. Но това не е толкова странно за онова време, въпреки че трябва да призная, че не се случва всеки ден...". От излизането си по кината филмът вече е донесъл приходи от 160 милиона долара в Северна Америка, въпреки че пътят му в Европа, където братята Коен се радват на ентусиазирана и вярна публика, все още не е започнал. Освен това зрителите в Берлин ще видят режисьорския дебют на Ралф Файнс и нов трилър с Лиъм Нийсън и Кевин Спейси. В момента тече последната подготовка преди откриването на фестивала утре.



flash