Джулия Робъртс като Злата кралица в Снежанка

Компанията Relativity Media разкри, че носителката на “Оскар” Джулия Робъртс ще изпълни ролята на Кралицата в предстоящата високобюджетна филмова адаптация на класическата приказка “Снежанка и седемте джуджета”.

Официалното заглавие на филма ще бъде “The Brothers Grimm: Snow White”, а за режисьор бе избран известния с хитовия трилър “Клетката”, Тарсем Сингх. Сюжетът на лентата ще разкаже историята на младата Снежанка, чиято мащеха убива баща й, и почти унищожава неговото кралство. С помощта на група от седем своенравни джуджета, Снежанка се изправя срещу злата Кралица (Джулия Робъртс). “Джулия беше първия ни и единствен избор за ролята на Кралицата. Тя е икона и съм сигурен че ще изиграе ролята си по уникален начин”, заяви президента на Relativity Media, Райън Кавано.

От няколко месеца насам, конкурентните студия Universal Pictures и Walt Disney Pictures също подготвят свои игрални версии за Снежанка, но в края на миналата година, продуцента Брет Ратнър (“Час Пик”) увери, че “The Brothers Grimm: Snow White” ще се различава от тях: “Нашият филм ще бъде много по-различен, по-суров и мрачен, но също така ще притежава и доста комедийни елементи. Дори успяхме да се снабдим с оригиналната фолклорна приказка, написана преди 500 години. Сюжетът, разбира се, няма да бъде променян и единственото нещо, което ние ще направим е да осъвременим тази история.” Джулия Робъртс вече е подписала договора за участие, а в момента продуцентите провеждат кастинги за ролята на Снежанка – според източници от студиото, Скарлет Йохансон и Ан Хатауей са главни кандидатки. Но имайки в предвид, че Хатауей бе избрана за участие в предстоящия филм за Батман, нейната кандидатура най-вероятно е отпаднала.

През месец ноември миналата година, от студиото заявиха, че се надяват да привлекат Робърт Дауни-мл за една от главните роли, но натоварения график на актьора не му позволи да приеме предложението. Сценарият на “The Brothers Grimm: Snow White” е написан от Мелиса Уолък (“Бил”) и Джейсън Келър (предстоящият “Machine Gun Preacher”), а Джон Ченг (“Horrible Bosses”), Тъкър Тули (“Боецът”) и Бърни Голдман (“Крадец на животи”) ще продуцират заедно с Брет Ратнър. Режисьорът Тарсем Сингх сподели, че филма най-вероятно ще бъде заснет изцяло в триизмерен формат. Снимките на продукцията започват през месец април, а световната премиера ще се състои на 29 юни, 2012 година.



flash