Хенри Кавил е новият Супермен

Британският актьор Хенри Кавил (Henry Cavill), който изпълнява една от главните роли в историческата драма на BBC - The Tudors, партнирайки си в нея с Джонатан Райс Маерс, ще се превъплъти в Супермен в следващия филм за летящия герой.

27-годишният актьор, който участва и в един от последните филми на Уди Алън - Whatever Works, бе сред кандидатите за ролята в издадения през 2006 г. Superman Returns, но вместо на него тя бе дадена на Брандън Рут.

По подобен начин Кавил се размина с главните роли в едни от последните филми за Batman и James Bond, в резултат на което сп. Empire му даде определението "най-злополучният човек в Холивуд".

Той е третият британски актьор, получил ролята на холивудски супергерой през последните години след Крисчън Бейл - Batman и Андрю Гарфийлд – новият Spider-Man.

Следващият филм за Супермен, с чиято режисура се е заел Зак Снайдер, е озаглавен Superman: Man of Steel и трябва да се появи по екраните през декември 2012 г. Лентата разполага с бюджет от $175 млн. и ще бъде издадена от Warner Bros. Pictures, а за локация на снимките е избран Ванкувър.

avtora.com



flash