Връчиха наградите на Гилдията на филмовите актьори

"Речта на краля" спечели на Колин Фърт наградата за най-добър актьор на 17-ите награди на Гилдията на американските киноактьори, съобщи Асошиейтед прес. Натали Портман получи приз за най-добра актриса за главната роля във филма "Черният лебед".

Наградите да поддържаща женска и мъжка роля спечелиха съответно Мелиса Лио и Кришчън Бейл за филма "Боецът". В раздел драматични телевизионни филми наградата за най-добър актьорски състав получиха участниците в гангстерския сериал "Престъпна империя" на режисьора Мартин Скорсезе, посочва ИТАР-ТАСС.

За най-добър актьор в драматичен телевизионен сериал бе избран Стив Бушеми за "Престъпна империя". Наградата за най-добра женска роля в същата категория спечели Джулиана Маргулис за сериала "Добрата съпруга". Приза за най-добър актьор в комедиен телевизионен сериал получи Алек Болдуин за "30 Рок", а за най-добра актриса - Бети Уайт за "Горещо в Кливланд".

Наградата за цялостно творчество бе присъдена на 94-годишния Ърнест Боргнайн.

Церемония се състоя в изложбения център "Шрайн експозишън" в Лос Анджелис. Оценката на гилдията, която обхваща около 120 000 души, се възприема като определящ фактор в борбата за кинонаградите "Оскар". В надпреварата за наградите на гилдията участваха 20 актьори и актриси, 17 от които ще се състезават и за "Оскар".



flash