Търси в сайта...

Стартират обученията по проект "Светулка"

От началото на месец февруари започват пилотните обучения на класни ръководители от училища в цялата страна за превенция трафика на деца за сексуална експлоатация в България.
 
Обученията са в рамките на проект "Светулка" и ще използват "Ръководство за учители по правата на децата и превенция на трафика на деца с цел сексуална експлоатация". Ръководството е разработено от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет и Сдружение "Рефлективно учене България".
 
На 5 февруари ще стартира и уебсайтът на проекта sos-svetulka.net както и приложението за мобилни телефони, което всяко дете може да свали през интернет страницата. В мобилното приложение има телефонен указател с директна връзка при нужда от съвет или за спешна сигнализация, както и игрови тест към всеки урок.
 
След обученията класните ръководители ще могат да проведат занимания с децата от I-IV клас в рамките на 4 учебни часа. Всеки урок логически надгражда предходния, като уроците са свързани помежду си с един и същ казус. При организиране на уроците се използват предимно интерактивни методи, което улеснява "преподаването" на тази тематика. 
 
Сред пилотните училища, които ще включат заниманията в своята учебна дейност, са:
ОУ "Д-р Петър Берон" с. Дебелец
VI ОУ "Иван Вазов", Габрово   
СОУ "Христо Ботев", Балчик   
X ОУ "Алеко Константинов", Перник
ОУ "Юрий Гагарин", Сливен
75 ОУ "Тодор Kаблешков", София
СУ "Христо Смирненски", Стара Загора
 
До 31 януари всяко училище, което проявява интерес да участва в пилотната фаза на проекта, може да се свърже с нас на email: Denitsa.avramova@sosbg.org или на телефон: 0888 023 144.
 

Свързани новини

Честит юбилей, Стефан Димитров!

28.05.2019

DIA стана част от екипа на радио Fresh!

21.05.2019

Радио Fresh! празнува цял месец!

13.05.2019

"Нощта на Блондинките 2019"

27.02.2019

"Оберон Радио Макс" с удвоена аудитория

24.01.2019

Коментари


flash