Спечели награда в играта на Botalife по Радио Fresh!

Боталайф България ООД е изключителен вносител и дистрибутор за България на турската фирма Manolya Dogal ve Aromatik, която e основана през 2005 г от двама братя-фармацевти и техния баща. 
 
Първият продукт, който дестилират под марката Botalife, е масло от див планински риган. Маслото от риган е много популярно като научно е доказано, че е най-силният природен антибиотик, аналгетик и със силно антибактериално действие. За да бъде такъв, съдържанието на карвакрол трябва да бъде между 70% и 80%. Любопитен факт е, че още при първата си дестилация на масло от див планински риган, компанията успява да достигне 92% карвакрол, след което подписват договори за износ с компании от САЩ и Канада. Ендемичното растение Origanum minutiflorum, от което се дестилира етеричното масло от риган на Botalife, расте в планината Тавър, Турция. През 2007г. изграждат инсталация за студено пресоване. Всичките масла се дестилират в собствените им две дестилерии под строг контрол и изисквания за най-високо качество. Към момента под марката Botalife се предлагат 66 вида етерични масла и 39 вида студенопресовани.
 
Компанията изнася 75% от произведената продукция в над 20 страни по света, включително Япония, САЩ, Канада, а останалите 25% реализира на вътрешният пазар. Суровините, които се използват са с доказано високо качество, като голяма част от тях отглеждат и осигуряват от Турция, и само една малка част се внасят. Качеството на маслата Botalife е доказано чрез контрол от акредитирани международни лаборатории. Производствената технология изключва употребата на каквито и да е химически добавки и модификатори. Маслата са придружени със сертификат за качество и хранителни цели, издаден от Министерството на храните в Турция.
 
Специален акцент в продуктовата линия на Botalife е маслото от черен кимион. То се извлича чрез студено пресоване  от семената на Nigella sativa, която се използва в традиционната медицина повече от 2500 години поради многобройните си терапевтични ползи. Проучванията показват, че може да има много приложения за здравето, включително в борбата с настинки и грип, астма, диабет, хранителни растройства, високо кръвно налягане, както и подпомагане на загубата на тегло, и други. Прилага се и локално, за подобряване на състоянието на кожата и косата.
 
В традиционната медицина маслото от черен кимион се използва при различни здравословни състояния, поради което често е наричано "панацея" - или "лек за всичко, освен смъртта". 
 
А сега слушателите на Радио Fresh! имат възможност да си спечелят награди от Botalife, ако участват в играта ни! Ако искаш да си сред късметлиите, отговори вярно на тематичен въпрос във Facebook страницата на Pадиото.
 
Първата седмица трима дали верен отговор ще спечелят чрез жребий награда Масло от черен кимион, а втората седмица трима ще са късметлиите, които ще получат продукти на Botalife от риган.
 
Официални правила за участие и срок на промоцията: 07-18.10.2024 г. 
 
Списък на спечелилите:
07.10 Evdokia Chavgova (софтгел капсули Масло от черен кимион)
09.10 Polia Ateva (софтгел капсули Масло от черен кимион)
11.10 Нели Маринова (един литър масло от черен кимион)
 
14.10 Gergana Nacheva (етерично масло от див риган)
16.10 Диана Калибрадова (софтгел капсули Масло от див риган)

Свързани новини

Стартът на изложението е днес!

18.10.2024

Спечели награда от Santo Volcano Spa

15.10.2024

Спечели в играта на Human Pharma

14.10.2024

Денят минава, но гримът остава с AVON

09.10.2024

Спечели награди от ShopSector.com!

07.10.2024


flash