Младата певица Ника дебютира с "Bad Habit"

"Bad Habit" е дебютният сингъл на Ники Михайлова, която стои зад артистичния псевдоним. Песента е по неин текст, а музиката е създадена в съавторство с пианиста-композитор Александър Кипров-син, чийто е и аранжиментът. Ремиксът е на младия български композитор и DJ Startrax (познат и като Hypnotic Mind), работещ в сферата на електронната, денс, експериментална музика и звуковия дизайн. Продуцирал е ремикси и аранжименти за много изпълнители, негови композиции са включвани в компилации на реномирани лейбъли и DJ-и от световната експериментална и клубна музика.
 
 
Родена през 2001, израснала в артистично семейство, Ника е трето поколение музикант. Завършва средното си образование в Национално музикално училище "Л. Пипков", където започва първо с класическо пиано, а после специализира и поп и джаз
пеене. Като инстументалист има награди и гастроли в Обединеното кралство и Северна Македония. Като соло вокалист има множество самостоятелни изяви и участия в различни сборни програми.
 
Нейните творчески интереси се простират извън музиката и развива своите артистичен потециал и таланти в областта на театъра, киното и изобразителното изкуство. Още от малка е взимала участие в редица разнообразни артистични проекти, сред които театрални и театрално-музикални продукции - "Festen" от Дейвид Елдридж, "Гилгамеш", "Езерото", "Музикалисимо" и др. Има участие и във филми - "Europa saga" - History Channel, "Cerise" (Франция), както и няколко рекламни и музикални клипове. Ездата е една от големите й страсти, както и плуването и сърфа. 
 
Основната мотивация на младата певица е да се развива като съвременен артист-изпълнител с многопластово творческо амплоа. Артист, който свободно прескача границите между жанрове, стилове и различните видове изкуства. Артист, който чрез творчеството си търси да заразява младите с музикалните си послания и да ги мотивира да намерят своята "различност" и уникалност в един свят на унифициране. Да имат смелостта и отговорността да застанат зад своите интереси и желания, да не се подчиняват само на трендове и моди, да не позволяват на стадното чувство да определя техния светоглед.

Свързани новини



flash