Бащата на Britney Spears доброволно се оттегли от попечителството

Britney Spears е свободна, но не съвсем. Бащата на певицата Jamie Spears се е съгласил да се оттегли доброволно от попечителството върху финансите на дъщеря си.

Новината светкавично обиколи световните медии, тъй като процесът, който води певицата, за да се освободи от консерваторството върху имуществото й, предизвика огромно обществено внимание, в социалните медии се създаде голяма кампания в нейна защита, а десетки знаменитости публично защитиха певицата в битката й за независимост. 
 
Britney Spears свидетелства прoтив своя баща

От съдебните документи не става ясно кога Jamie Spears ще престане да бъде попечител и да отговаря за състоянието на певицата. Освен това, той не я освобождава напълно. В документи, представени във Върховния съд на Лос Анджелис, бащата на певицата потвърждава, че се съгласява да делегира тази функция на друго лице, което няма да отмени изцяло настойничеството на Britney, но ще го остави извън семейството.

Britney няма права над приходите и имуществото си от 13 години. Това се случи през 2008, когато съдът взе решението заради разклатеното психично здраве на изпълнителката.

"Доволни сме, че господин Spears и адвокатът му внесоха документи, че той може да бъде отстранен от попечителството", коментира адвокатът на певицата Mathew Rosengart. Това е реабилитиране за Britney", каза адвокатът.
 
Britney Spears с право на нов адвокат по делото за премахване на попечителството
 
Отказът на бащата идва по-малко от месец, след като Rosengart стана представител на Britney, след оттеглянето на предишния й назначен адвокат.
 
В допълнение, новият представител на певицата обяви, че разследва управлението на финансите от родителя, тъй като се твърди, че е открил някои неоправдани плащания към промоутърите, когато певицата е напуснала сцената.
 
"Очакваме с нетърпение да продължим нашето задълбочено разследване на поведението на г-н Spears и други през последните 13 години, през които той е получил милиони долари от имота на дъщеря си и очаквам с нетърпение да вземем показанията на г -н Spears в близко бъдеще“, каза още Rosengart. 
 
 
От своя страна бащата отрече, че е имало причини за оттеглянето му и увери, че това се случва само поради обществения натиск, упражняван срещу него.
 
Jamie Spears, който увери, че търси само "най-добрия интерес на дъщеря си", заяви, че ще си сътрудничи, за да прехвърли правомощията си на нов попечител.
 
Това е крачка напред към желанието на Britney, чийто основен приоритет е да лиши баща си от настойничеството, въпреки че волята й е да сложи край на всичко.
 
 
"Това настойничество плаща заплатата на много хора“, беше едно от оплакванията на певицата, чието състояние е около 60 милиона долара. Заради всичко това, Britney прекрати музикалната си кариера, като обяви, че няма да се върне на сцената, докато не поеме делата в собствените си ръце. 

Свързани новини

Бритни Спиърс записа песен с Елтън Джон

26.08.2022

Бритни Спиърс се завръща

09.08.2022

Тъжна новина от Бритни

16.05.2022

Бритни Спиърс чака дете

12.04.2022

40-годишната звезда ще пусне мемоари

23.02.2022


flash