Дара Екимова започва "Война"

30 човека екип при спазване на всички противоепидемични мерки, 3 дни строеж и подготовка на декори, 50 часа танцови репетиции, отнемане на шофьорска книжка и леко ПТП са само част от статистическите факти в подготовката на "Война". След тринадесетчасов запис в звукозаписното студио, прибирайки се към дома си, Дара Екимова е спряна от полицейски патрул, който отнема шофьорската й книжка заради неплатена гражданска отговорност. 
 
 
Седмица по-късно, пътувайки към репетиции с хореографа Росица Терзийска, певицата претърпява леко пътно-транспортно произшествие, което за кратко я изкарва от кондиция. За щастие Дара успява да преодолее уплахата си и да се включи навреме в репетициите. "Отговорността към екипа и ангажиментите ми ме държаха в кондиция, въпреки че на моменти беше много трудно." – споделя Дара Екимова и допълва: "Благодарна съм на всички, които превърнаха "Война" в още една сбъдната мечта!"
 
Текстът певицата и Искрен Тончев-Искрата написват, разказвайки лична история на Дара Екимова, в която е изправена пред избор: да се отдаде на разрушителна любов, или да предпочете собственото си достойнство и увереност. Въпреки болката, тя успява да излезе по-силен и още по-устойчив победител. Песента е посветена на женската сила да прощава и да обича безусловно, изправяйки се пред всяко житейско предизвикателство. Това е една от причините празникът на жената – 8-и март да е избрана за премиерна дата на "Война". Искрата пише и музиката за динамичната, бунтарска песен и избира да съчетае най-доброто от диско-музиката на 80-те и модерния за 2021-а стил synthwave-pop. 
 
В клипа, дело на режисьора Бойко Щонов, женските енергия и подкрепа са поставени в центъра на историята. Визуалните препратки в космическата интерпретация на видеото отново са с холивудски почерк - Щонов е вдъхновен от стилистиката на режисьора Стенли Кубрик и неговата класика "2001: Космическа одисея" от 1968-а. Мъжката фигура във "Война" е моделът Мариан Славков. Декорите са специално изработени за продукцията по скици на режисьора.

Свързани новини

Очаквано добра комбинация

01.03.2024

Предстои да излезе и видеото към песента

18.10.2023

Броени дни до "Парк фест"!

18.09.2023

Ново от Дара Екимова

07.07.2023

Дара Екимова с неочакван дует

06.03.2023


flash