Лондон, "Trickster" и Катерина от България

Представяме ви очарователната Катерина, с музикален псевдоним KATTERINA. Намира своето място в уеб пространството на Радио Fresh! заради страхотния си сингъл "Trickster". 
 
 
Кат е родена в Русе, но живее в Лондон, а пандемията я провокира да опакова чувствата си в музика. Ето и какво сподели тя ексклузивно за феновете на Радио Fresh! 
 
Привет, Кат! Ние вече сме тотално зарибени по твоята песен, за това ще се радваме да споделиш нещо повече за себе си.  
Казвам се Катерина, живея в Англия и съм артист – човек на изкуството.  Tанцувала съм народни танци 16 години, учих фотография в университета и ходя на класове по актьорско майсторство. Любовта ми към музиката я има от детски години. Купих си китара в гимназията, научих се да свиря и започнах да качвам кавър видеа в youtube.
Много съм щастлива, че най-накрая реализирах първата си самостоятелна авторска песен. 
 
А как се случи тя? Как се случи "Trickster"?
Свързах се с Андрей Сора, продуцентът на "Trickster", и заедно решихме да колаборираме. Междувременно написах и пуснах първото ми акустично парче - "Too Bad". По вторият куплет на "Trickster" се усеща, че е писан по време на пандемията с “even if the world is ending..", когато никой не подозираше какво се случва. Това също забави финализирането на песента и така се случи, че се прибрах в България и записах вокалите в София. След като имахме завършена песен, дойде ред на видеото. 
 
Сама казваш, че песента е "дете на пандемията“. Не ти ли попречи Covid в реализацията на проекта?
Да. Първоначалната идея включваше продукция, танцьори, зали... но уви, това се промени, заради втория локдаун в Англия. В клипа участват момичета, които пеят и танцуват на песента в комфорта на домовете си. Новата идея ми хареса повече, защото беше някак по-лична и специална, а и креативен начин всяка от нас да разнообрази сивото ежедневие. За всяка от нас това беше като лека терапия! Интересен факт е че видеото е доста интернационално, тъй като има момичета от Канада, Италия, Англия, Австралия, Холандия, България и къде ли още не.
 
Като цяло посланието обаче е позитивно…
Точно така. Самата песен е написана с идеята да ни вдъхне кураж и сила и да ни напомни кога да кажем "не" на човека отсреща, когато не ни оценява. Това са моментите, в които ни вземат за даденост и ние трябва да си припомним, че заслужаваме много повече. Песента не е вдъхновена от един човек конкретно, но може би от сбор от случки при мен и приятели. 
 
А след този хит накъде е твоята посока?
Началото на пандемията ме вдъхнови да си купя електронно пиано и да се науча да свиря на него. Благодарение на това сега имам няколко готови песни, които нямам търпение да реализирам в бъдеще. А моя цел е един ден да продуцирам сама. 

Свързани новини



flash