Дара Екимова предизвиква: "Пробвай се"

Младата звезда на българската музикална сцена Дара Екимова залага на силни социални послания в новото си видео "Пробвай се".
 
След фурора, който предизвика, записвайки дует на хита "Мой  Свят" с баща си Дими, който загина преди 11 години, Дара Екимова пусна новата си, самостоятелна песен.
 
16-годишната наследница на Дими от "Сленг" дава сериозна заявка за силно ангажиран текст и апел към проблемите на днешните тинейджъри.
 
Във видеото младата певица се превъплъщава в ролята на хейтърка, която дотолкова е обсебена от главната героиня, че стига до опит за убийство.
 
 
Идеята е на самата Дара, която е и автор на текста. Талантливата тинейджърка споделя впечатленията си, че подрастващите са обсебени от социалните мрежи и това ги кара да "мразят", защото мислят, че другите са по-добри, заради илюзията, която създават самите социални мрежи. Това води до език на омраза и агресия в училище, които оставят траен отпечатък върху психиката на младите хора.
 
"Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби, а любовта към себе си ще ни спаси. Да харесваме и избираме винаги себе си, това е моето послание в "Пробвай се", споделя Дара във връзка с авторската си песен.  
 
 
Музиката на "Пробвай се" е дело на бийтмейкъра на 2018-а Светлин Къслев, а записът е осъществен в Star Light Records. Зад камерата във видеото застава Борил Петров. 
 
"Пробвай се" ще прозвучи на живо за първи път в Sofia Live Club на 31-и май, когато Дара и музикантите Светослав Славков, Станислав Петров – Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев отново ще изпълнят вечните песни на Сленг, част от проекта Slang by Dara Ekimova. Първото издание на трибюта в края на март премина при огромен успех.
 


Свързани новини

Очаквано добра комбинация

01.03.2024

Предстои да излезе и видеото към песента

18.10.2023

Броени дни до "Парк фест"!

18.09.2023

Ново от Дара Екимова

07.07.2023

Дара Екимова с неочакван дует

06.03.2023


flash