Дара Екимова изпълнява за първи път на живо песни на баща си Дими

Шестнадесетгодишната дъщеря на Димитър Екимов–Дими, основал Сленг, за първи път ще изпълни част от репертоара на баща си. 
 
Младата изпълнителка получава покана от музикантите Стенли и Светльо да бъде вокалист на трибют на група Сленг. Пианистът Стенли и колегата му, китаристът и вокалист Светльо, от години изпълняват топ-хитовете "Мой свят" и "Синьо" и са убедени, че именно наследничката на Дими трябва да застане зад микрофона. Заедно избират и името на проекта - Slang by Dara Ekimova. 
 
Специално заради нея правят нов аранжимент на "Мой свят". Дара ще изпълни за пръв път "След хиляди години сън", част от първия студиен албум на групата – Синьо, както и една от любимите песни на Дими - "Остани".
 
Дни след като започват репетиции Светльо, Стенли и Дара привличат още музиканти към проекта - Иван Попов - китара, Николай Николаев – барабани и Илия Ранков – бас китара. Музикантите заедно с Дара решават да включат и кавъри на световно известни хитове, изпълнявани от Дими и Сленг по време на клубните им участия през 90-е години, когато групата беше в апогея си. Така в листата влизат "Hit The Road, Jack" на Рей Чарлз, вечни класики, изпълнени от Уитни Хюстън и шлагери на ТОТО – фаворити на самия Дими. 
 
Премиерата на Slang By Dara Ekimova ще се състои на 22-и март, петък, от 23.00 часа в столичния пиано-бар Витоша Лайв Клуб. Дара, Светльо, Стенли, Ники, Илия и Иван имат амбицията да представят проекта и в други градове, за да зарадват публиката и феновете на красивата музика в цялата страна. 
 
B момента Дара работи по втория си самостоятелен проект - песента "Пробвай се" и заснемането на клип към нея.
 
Станислав Петров–Стенли е пианист, свирил в група Конкурент, Sheky & The Bloodrain, Еридан, където се качва на една сцена с Joe Lynn Turner и Johnny Gioely. Музикантът е участвал в концерти заедно със Силвия Кацарова, Георги Христов и други. Гастролирал е с групата си в Южна Корея.
 
Светослав Славков–Светльо е китарист, вокалист и текстописец, композитор и преподавател по китара и музика. 32 годишния музикант е отраснал, изпълнявайки българска музика и 80% от репертоара му се състои от български песни. 

Свързани новини

Очаквано добра комбинация

01.03.2024

Предстои да излезе и видеото към песента

18.10.2023

Броени дни до "Парк фест"!

18.09.2023

Ново от Дара Екимова

07.07.2023

Дара Екимова с неочакван дует

06.03.2023


flash