Новият албум на Charlie Puth ще учи тайно на джаз

Charlie Puth стана световноизвестна звезда с поп баладата си "See You Again", но в последния си албум обръща поглед към джаза, пише bgnes.com. 
 
26-годишният певец прекарва година и половина пишейки и преработвайки втория си албум Voicenotes, който се очаква да излезе на пазара на 11 май и то с голямо закъснение. И въпреки предупрежденията, че проектът му може да се окаже неуспешен от комерсиална гледна точка, любимецът на тийнейджърите все пак решава да поеме риска и да вмъкне в него джазови нотки. Те обаче са умело вплетени в акордните прогресии и скрити от поп текстовете. 
 
“Целият албум е джаз, маскиран като поп музика", пошегува се самият Puth на пресконференция в Лос Анджелис, споделяйки, че всъщност Voicenotes е вдъхновен от музиката на Babyface, Jimmy Jam и Terry Lewis. "Създадох звучене, което може да привлече възрастните до някаква степен, а заедно с тях 12-годишните тийнейджъри, и все пак да бъде запеваемо за всички тях“, коментира още Puth и добави, че това го прави "най-щастливият човек на света, защото по този начин тайно "образова“ младежите на джаз, независимо дали им харесва, или не". 
 
Пред журналистите младият изпълнител призна също така, че се надява някой ден да се посвети изцяло на джаз музиката в творчеството си и че мечтае за възможността да свири с джаз иконите като Chick Corea и Herbie Hancock. 

Свързани новини

Michael Bublé и Charlie Puth в комбина

12.10.2018

Charlie Puth - "The Way I Am"

13.09.2018

Charlie Puth - "The Way I Am"

10.07.2018

Voicenotes на Charlie Puth стана златен

17.05.2018

Излезе новият албум на Charlie Puth

14.05.2018

Коментари


flash