Излиза бокс сет със саундтраците на първите пет филма “Harry Potter”

Поредицата от филми “Harry Potter” е една от най-успешните кинопродукции на всички времена и продължава да вдъхновява страстните си, увеличаващи се последователи по света. Един от ключовите елементи, които допринасят за оживяването на книгите на J.K. Rowling на голям екран, е емоционалната музика към филмите от великите композитори като John Williams, Patrick Doyle и Nicholas Hooper.
 
Тази есен Rhino ни изпраща към магическия свят на J.K. Rowling с бокс сет в лимитирано издание, включващ саундтраците на първите пет филма от поредицата, на винилови плочи със снимка. “Harry Potter: Original Motion Picture Soundtracks I-V” излиза на 17 ноември.
 
Всеки саундтрак ще бъде в специална опаковка, отрязана от двете страни. Снимките, използвани за плочите, са взети от съответния филм за всяка. Изключение прави тази на “Harry Potter and the Order Of The Phoenix”, която е гравирана от едната страна. Сетът включва също и карта, с която музиката може да се изтегли в дигитален формат. 
 
“Harry Potter: Original Motion Picture Soundtracks I-V” включва саундтраците на: “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (2001), “Harry Potter and the Chamber of Secrets” (2002), “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” (2004), “Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005) и “Harry Potter and the Order of The Phoenix” (2007).
 
Саундтраците на първите три филма са композирани от John Williams, който е отговорен за някои от най-известните филмови постижения в историята. Една от песните, която дебютира в саундтрака на “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (2001), “Hedwig’s Theme”, стана основната тема на поредицата и беше включена във всички филми “Harry Potter”. 
 
Patrick Doyle е композитор на музиката за “Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005). Саундтракът на филма включва три песни от измислена рок група, която участва в историята, а нейни членове са Jarvis Cocker и Steve Mackey от Pulp, и Jonny Greenwood и Phil Selway от Radiohead.
 
Композиторът Nicholas Hooper е създателят на музиката за “Harry Potter and the Order of The Phoenix” (2007). Тя е изпълнена от оркестъра “London Chamber Orchestra” и е записана в Abbey Road Studios в Лондон.
 
“Harry Potter: Original Motion Picture Soundtracks I-V” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash