Ross’n Lorina представят на живо видео към "Илюзия"

10 Април 2017, Клуб "MIXTAPE 5", 20ч.
 
Всичко започва преди две години, когато един ден,бързайки за репетиция в бесния софийски трафик, в главата на Росен зазвучаваосновната тема на "Илюзия". Сяда на една пейка в парка, вади китарата и парчето се получава от първия път.
 
Година по-късно се ражда идеята за клипа - отново на път, по време на турне. Бояна Бъчварова, един от авторите на видеото, заснема импровизирана демо версия по средата на пътя: край едно ударено от гръм дърво, групата слиза от колата и "изсвирва" парчето с въображеми инструменти. Демо-клипът все още може да се гледа в youtube.
 
В края на миналата година Ross’n Lorina влизат в студио с групата и с гост-музиканти /Добромир Вълков, Иван Алексиев и Иван Гатев/ записват 4 песни. Една от тях е "Илюзия" – вече пусната в ефира като радио сингъл. Към песента заснемат видео клип, чиито автори са Росен Пенчев и Бояна Бъчварова.
 
Автор на музиката, текста и аранжимента на "Илюзия" е Росен Пенчев. Уникалният стил на песента преплита в себе си елементи на боса нова, рок и джаз, текстът е на български език. 
 
Преди два месеца случайна среща довежда до заснемане на клипа на зелен екран, което дава възможност за развихряне на въображението. Прави се макет на измислен лунен град, включват се глобус-лампа, старинна китара и мистичен дим. Текстът на песента провокира във видеото да се изследва философския казус: Кое е реално? Това, което ни заобикаля или начина по-който го възприемаме? Този въпрос "мъчи" Росен и Лорина още от времето на първия им запис на "Песен за Том Уейтс", където в емблематичния текст, написан от поета Тома Марков се пее: "Това, което не е това, не е това, което не е"...
 
В самото видео Росен Пенчев и Лорина Камбурова, заедно с музикантите от групата се отдават на споделената си лудост и с чувство за хумор представят илюзорността и трагикомизма на простите човешки взаимоотношения – приятелство, любов, отчуждение.
 
Видеото на "Илюзия" вече не е илюзия. Ross’n Lorina ще представят дългоочаквания си първи видеоклип на 10-ти април в клуб MIXTAPE 5. Освен премиерната прожекция на "Илюзия", гостите на събитието ще могат да видят изпълнени на живо и част от авторските песни на Ross’n Lorina. Събитието стартира в 20ч. 
 
Ross’n Lorina се появяват на клубната сцена като дует през 2013. От тогава имат спечелен конкурс с "Песен за Том Уейтс", студиен запис на песента им "Летя сама" - въртян в различни радиа, и над 150 концерта в София и страната. Освен от музикалната сцена, двамата са популярни и като актьори. Лорина Камбурова има успешен дебют в една от главните роли в сериала на FOX "Връзки", в момента снима главна роля в ТВ сериала "Скъпи наследници", който предстои да излезе през есента. Росен Пенчев е участвал в много театрални и филмови проекти като актьор, режисьор и автор на музиката. Предстои премиера на българския игрален филм "Daddy, dear”, където Росен играе главната роля.

Свързани новини



flash