Skiller излиза на сцената на Плюс Фестивал 2016

Бийтбоксърът Skiller, човекът, който внесе културата на бийтбокса преди повече от 10 години у нас, пристига за втората вечер на Плюс Фестивал 2016. 
 
През 2011 родният изпълнител става шампион на най-голямото международно бийтбокс състезание "Bscene Grand Beatbox Battle 2011" в Швейцария. Освен първото място, Skiller грабва и сърцата на многолюдната публика, което му донася и специалната голяма награда в състезанието - "Best Show". За да затвърди репутацията си на най-добър в света, година по-късно спечелва и световната титла на провелия се в Германия Beatbox Battle World Championship 2012. 
 
Това не изненадва никого, взимайки предвид уменията, с които разполага българският бийтбоксър и всички хип-хоп влияния, като съчетава в голям спектър от стилове в музиката, която създава. Едно от най-големите признания за него идва през 2011, когато печели и престижната награда Икар на официалната церемония на Съюза на артистите в България за най-добър музикален пърформанс в "Ноктюрно - от прахта до сиянието". В кариерата си досега е делил една сцена с популярни международни имена като Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Foreign Beggars и др.
 
След всичките му изяви на международни сцени, бийтбоксърът пристига и в Пазарджик по специалната покана на организаторите на Плюс Фестивал 2016. Към момента организаторите на Плюс Фестивал са разкрили Остава и рап дуото Павел и Венци Венц като най-големите имена, които ще вземат участие на Фестивала. 
 
Сред тях място намират още изпълнители от Румъния и Македония, както и певци и танцови групи от България. Най-големите имена обаче все още се пазят в тайна и ще бъдат известени в рамките на последните две седмици, непосредствено преди Фестивала, който ще се проведе на 2-4 септември, пл. Константин Великов, Тортата. 

Свързани новини



flash