Thomas Jack и Jasmine Thompson с ново парче - “Rise Up” (аудио)

С милион месечни преслушвания в Spotify и милиони в SoundCloud, Thomas Jack си печели изключително много фенове със свежите си и повдигащи духа хаус парчета. За летен саундтрак, музикантът ни представя новия си проект “Rise Up”. От “Rise Up” струи слънце, а средното темпо и елегантните поп вокали на Jasmine Thompson добавят към песента отличителното й звучене. 
 
Парчето е резултат от общата работа на двамата музиканти, с помощта на Isabella Summers (Florence + The Machine). Isabella е работила по някои от най-добрите им парчета, включително “The Dog Days Are Over” и “Cosmic Love”. Преди да звучи в “Rise Up”, невероятният глас на Jasmine Thompson чухме в две парчета, станали хитове. Колаборацията й с Robin Schulz “Sun Goes Down” оглави класациите по света и има над 200 милиона преглеждания в YouTube, а “Ain’t Nobody (Loves Me Better)” с Felix Jaehn се радва на над 300 милиона преслушвания в Spotify, задържа се на първо място в Германия цели 8 седмици и достигна до второ място в Обединеното кралство.
 
Общият им сингъл има за обложка улична рисунка, дело на Bradley Theodore. Той е известен с портретите на известни личности, които рисува, за да краси стените на сгради. Gigi Hadid, Kate Moss, Cara Delevingne, Anna Wintour и Karl Lagerfeld са само част от нарисуваните от него звезди.
 
 
Jack открива тропическия хаус рано, когато стилът все още погрешно е бъркан със сакс хауса. Австралиецът е влюбен в звученето на увеличаващ се брой северноевропейски изпълнители, които правят музика в духа на Средиземноморието и Карибите. Thomas Jack намира повечето от тези таланти онлайн. Тропикъл хаус миксовете му в SoundCloud помогнаха стилът да се популяризира, носейки му над 15 милиона преслушвания. 
 
Личните композиции на Jack допринасят за развитието на тропическата хаус сцена и пример за това е парчето му “Final Speech”, вдъхновено от Charlie Chaplin и стигнало първа позиция в HypeM. Докато много от съвременниците му използват сакс елементи от стари блус записи, Thomas Jack се разграничава от масата, работейки с местната легенда на саксофона Adrian Symes, който участва в парчетата му “Final Speech” и “Symphony”.
 
Ремиксите на Thomas Jack на Of Monsters and Men и Adrian Lux също оглавяват HypeM , а миналогодишното му парче “Rivers” стана най-успешния му сингъл с над 44 милиона слушания в Spotify. Участието му в записването на “Am I Wrong” на Nico & Vinz популяризира музиката му още повече.

Свързани новини



flash