Чуй новия сингъл на Clean Bandit, "Tears" (аудио)

Clean Bandit пуснаха чисто новото си парче "Tears" с участието на Louisa Johnson. "Tears", писана от Jack Patterson, част от групата, и Sam Romans, подписал с Roc Nation и работил с Naughty Boy и Alicia Keys, ще бъде триумфалното завръщане на Clean Bandit. В песента участва победителката от миналогодишното издание на X Factor Louisa Johnson, и вокалите й пасват точно на настроението на песента. 
 
 
"Песента е трап балада за разделите. Заедно със Sam Romans я писахме пред пианото, и в продължение на година тя еволюира от семпло пиано до животински силна песен, пораждаща чувства у слушателите", казва Jack. "Според мен "Tears" има звученето, което си представяхме през деветдесетте, че ще имат бъдещите песни, в които става въпрос за раздяла. Louisa Johnson изпя частта си с изключителна сила и чувство. Импровизациите й са невероятни! Тя е толкова страхотна, беше удоволствие да работим с нея."
 
Louisa: "Когато първо ми предложиха да работя с Clean Bandit, реакцията ми беше ДАА! Почувствах, че това ще е най-добрата следваща крачка, която мога да направя след X Factor. От началото съм голям фен на това, което правят, и смятам че имат изключително разпознаваемо звучене. Беше невероятно да съм част от този проект!"
 
Последните две години са доста успешни за Clean Bandit. Групата се изстреля до върха на световни класации с уникалната смесица от класическо звучене, хаус, електроника, денс и поп музика. Бързо развиващa се и определяйки своя стил, групата, състояща се от Jack Patterson, Luke Patterson, Grace Chatto и Neil Amin Smith, издаде дебютния си албум "New Eyes" през юни 2014. Той се изкачи до 3 позиция в Обединеното кралство и от него излязоха четири хита, влезли в топ 5. Първото парче, с което привлякоха общественото внимание към себе си, беше колаборацията с Jess Glynne "Rather Be", която стана тройно платинена, световен хит и сложи начало на кариерата на британската соул-поп певица. 
 
"Rather Be" беше едно от най-успешните парчета за 2014, задържа се на върха на класацията за сингли в Обединеното кралство четири поредни седмици, беше първият им сингъл, влязъл в топ 10 в Щатите, беше #1 в iTunes в 25 държави и най-въртяното парче в UK, най-търсената песен в Shazam и най-бързо продаваният запис, издаден през януари от 1996 насам. С над 10 милиона продадени копия до сега, близо половин милиард преглеждания в YouTube, 540 милиона преслушвания в Spotify и наградата "Best Dance Recording" на Grammy-тата миналата година, песента стана втората най-продавана за годината след "Happy" на Pharrell.

Свързани новини

Нов сингъл от Clean Bandit

25.10.2022

#FreshNewMusic през изминалата седмица

25.03.2022

Clean Bandit и Mabel издават "Tick Tock"

24.08.2020

Clean Bandit - “Mama”

26.02.2019

Clean Bandit пуснаха новия си албум

30.11.2018


flash