Клипът към “Light It Up” на Major Lazer вече е онлайн (видео)

Общият проект на Diplo, Walshy Fire и Jillionaire – Major Lazer, пусна видеото към сингъла “Light It Up” feat. Nyla & Fuse ODG, режисирано от Sam Pilling. Клипът е сниман в родината на Fuse ODG – Гана. 
 
 
Разширената версия на записа “Peace Is The Mission” също вече е достъпна. "Тази песен е за преодоляването на тъгата и негативните мисли, за това да сме заедно в трудните моменти и да се издигнем над трудностите”, казва Pilling. "Понеже семейството на Fuse е от Гана, решихме, че да заснемем видеото там ще прибави нещо интересно към концепцията ни. Проучвайки културата и обичаите на местните, открихме, че погребалните им церемонии са точно това, което ще помогне на идеята ни да се развие – те показват колко е важно да сме заедно, за да преодолеем мъката. След смъртта на някой, цялата общност се обединява, за да изстрада загубата, а след това да празнува изживения живот. Работихме с едно семейство, срещнахме се с възрастните хора от селото, които ни дадоха благословия да заснемем една такава церемония. Намерих едно стихотворение на местния език, озаглавено “Kae” ("Помни”), и ми се стори допълващо смисъла на песента и предаващо идеята да се отдадем на тъгата за момент, но да не забравяме да гледаме към бъдещето и живота.”
 
Годината ще бъде изпълнена с много динамика и успехи за групата и създателят й, Diplo. Той взе награда Grammy в категорията Best Dance/Electronic Album за “Skrillex and Diplo Present Jack Ü”, и още една – за Best Dance Recording за песента “Where Are Ü Now” със Skrillex и Justin Bieber. 
 
На 6 март Major Lazer ще се изправят пред десетки хиляди хора на Tribuna José Martí пред Американското посолство в Хавана, което ги прави едни от първите артисти с участие в Куба след възстановяването на дипломатическите отношения между Куба и САЩ.
Шоуто ще бъде безплатно и е организирано от фондацията Musicabana. Като част от културен обмен, Major Lazer ще се срещнат с млади музиканти, студенти и DJ, които ще делят сцената със световно известните артисти.
 
Най-големият хит на триото, “Lean On”, стана най-успешното парче на всички времена в категорията поп, както и най-стриймваната песен в Spotify, като до днешна дата прослушванията й наброяват над 616 милиона. Видеото има над милиард преглеждания в YouTube. “Peace Is The Mission”, който излезе миналата година, стана #1 в класациите за електронни албуми и дебютира в Billboard Top 200 на 12 позиция, най-високата за групата до момента.
 
Концертът им в Хавана ще бъде прелюдия към Musicabana, първият в последните 30 години чуждестранен музикален фестивал, организиран от Америка и Куба. Между 5 и 8 май културните взаимоотношения на двете държави ще се променят, а на сцената на фестивала ще се изявят над 25 групи, изпълнители и световно известни DJ. 

Свързани новини

Излезе официално видео към “Let Me Live”

12.07.2018

Rudimental - "Let Me Live"

15.06.2018

Sean Paul и Major Lazer - "Tip On It"

24.04.2018

Major Lazer - “Go Dung”

03.01.2018

Major Lazer - "Buscando Huellas"

14.12.2017


flash