Dr. Dre пуска финален албум, вдъхновен от филм за рапа

Американският рапър и продуцент Dr. Dre съобщи, че до няколко дни пуска първият от 16 години насам свой албум, информира бгнес. Той излиза заедно с филм за първите стъпки на известните рапъри от Лос Анджелис. Но албумът на Dre ще бъде последният в кариерата му, обяви самият той.
 
Албумът Compton: a soundtrack by Dr. Dre ще бъде на разположение в петък, седмица преди излизането по кината в САЩ на филма "N.W.A - Straight Outta Compton". Лентата разказва за началото на рапърите от N.W.A Compton от предградията на Лос Анджелис. Създадената от Eazy-E група за гангста рап приема Dr. Dre, DJ Yella и малко по-късно и Ice Cube. Гангста рапът се отделя по това време от хип-хоп жанра и се свързва с подземния криминален свят не само в художествено отношение. Самите изпълнители се определят понякога като членове на банди. Именно Ice-T, N.W.A (начело с Eazy E), както и Tupac допринасят за популяризирането на стила.
 
Роден като е Andre Romelle Young, а като Dr. Dre става и актьор, и продуцент. Последният му албум излиза през 1999, макар че се казва 2001. Dr. Dre стана един от най-богатите рапъри в света като продаде Beats Electronics, основана заедно с продуцента Джими Йовайн, на Apple за три милиарда долара. Рапърът, според Forbes, има 700 милиона, и продължава да работи с компанията с ябълката.
 
Dr. Dre започнал да записва по време на снимките на филма. "Чувствах се така вдъхновен от филма, че започнах да записвам албум", казва той. "Започнах с едно заглавие. Опазих тайната и сега албумът е готов", каза той и добави, че той ще бъде последният в кариерата му, който е Туитър той нарече своя "голям финал". 

Свързани новини

Най-богатите изпълнители в хип-хопа

15.09.2016

Спряха делото срещу Dr. Dre

01.08.2016

Apple снима собствен сериал с Dr. Dre

18.02.2016


flash