Търси в сайта...

Daniel Craig става борец за ликвидиране на мините към ООН

Генералният секретар на ООН Ban Ki-moon назначи британския актьор Daniel Craig, известен като "Агент 007" във филмите за James Bpnd, за световен борец за ликвидиране на мините и взривните вещества, пише бгнес.
 
Церемонията се проведе в главната квартира на ООН в Ню Йорк. Craig ще изпълнява поставената му задача през следващите три години. Генералният секретар на ООН изрази надежда, че благодарение на популярността си, актьорът ще привлече вниманието на международната общност към проблема с опасността от мините. "Както Агент 007, Craig притежава "лиценз за убиване". Днес ние му даваме "лиценз за спасяване на хората", каза Ban Ki-moon.
 
В съобщението на сайта на ООН се отбелязва, че Daniel Craig е първият Световен борец на ООН по въпросите за минната опасност. Поставена му е задача да разпространява информация за дейността на световната организация в тази област и да привлича политическа и финансова помощ за реализирането на целта. ООН планира актьорът да посети места, където експерти на световната организация обезвреждат мини. В момента програмата на ООН по разминиране действа в 30 страни. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash