Ed Sheeran и James Blunt помагат за "плейлиста на щастието"

ООН отбелязва Международния ден на щастието, като моли знаменитости и потребители на Туитър да им помогнат със съставянето на "най-щастливата плейлиста в света", съобщи бгнес.
 
Ed Sheeran, James Blunt, David Guetta и John Legend са сред музикантите, които допринасят за създаването на "най-щастливата плейлиста в света". Посланиците на мира от ООН и посланиците на добра воля също предложиха песни за компилацията, която има за цел да привлече вниманието към Международния ден на щастието този петък.
 
Генералният секретар на ООН, Ban Ki-moon, предложи "Signed Sealed Delivered" на Stevie Wonder, който е посланик за мир на ООН, говорейки от името на хората с увреждания по света. "На този ден използваме универсалния език на музиката, за да покажем солидарност с милионите хора по света, които страдат от бедност, злоупотреби с човешките права, хуманитарни кризи и случаите на деградирала околна среда и промени в климата", заяви Ban Ki-moon.
 
Кампанията се ръководи от певеца и текстописец Cody Simpson, а феновете на музиката са насърчавани да постнат в Туитър песента, която ги прави най-щастливи с хаштага #HappySoundsLike. На 20 март Simpson ще избере пет песни, които ще бъдат включени в официалната плейлиста.
 
Международният ден на щастието беше създаден от Генералната асамблея на ООН през 2012, за да популяризира идеята, че "преследването на щастието е фундаментална човешка цел". В годината на 70-тия си юбилей, ООН ще предприеме няколко кампании, които да помогнат за постигането на тази цел. 

Свързани новини

Ново от Джон Леджънд

20.12.2023

Диджей наследник

17.11.2023

Ново от Джеймс Блънт

01.11.2023

Нов видеоклип от Джеймс Блънт

16.10.2023

Ново от Джеймс Блънт

04.10.2023


flash