Roxette празнуват 30 години на сцена с концерт у нас!

17 юни 2015, 20:00 ч.
"Арена Армеец" София
 
Те са един от най-успешните поп проекти за всички времена! Marie Fredriksson и Per Gessle, по-известни като Roxette, са на върха на музикалните класации вече близо три десетилетия. Популярността им не намалява и концертите им преминават винаги пред препълнени зали и стадиони. 
 
Така беше и на стартиралата през октомври тази година обиколка на шведския поп феномен в Русия, Прибалтика и Финландия. Новото им турне прекъсна през ноември, но ще продължи отново в Австралия и Нова Зеландия през февруари 2015. Roxette потвърдиха и че ще се впуснат в европейско турне, чието начало ще бъде в Милано на 10 май. За наша радост ще ги видим и в София на 17 юни.
 
"Невероятно е да сме отново на световната сцена. Реакцията, която имахме от публиката през всичките тези години, е изумителна и едва ще дочакаме да се срещнем с феновете си отново. Очакваме с нетърпение да се видим в Европа!“, споделят Marie и Per.
 
Изминаха 25 години от големия пробив на Roxette с хита "The Look“, превзел върха на класацията за сингли на Billboard през март 1989 "Listen To Your Heart“, "It Must Have Been Love“ и "Joyride“ също се подредиха под #1 в Америка, което утвърди Marie и Per като една от най-големите поп банди на всички времена. Roxette са продали над 75 милиона албума – бройка, която се увеличава с всеки изминал ден! Със своята впечатляваща колекция от хитове, дуото властва в класациите от 90-те години до днес.
 
След дълга пауза, през която Marie Fredriksson се лекува от рак, тя се събра отново с Per Gessle през 2011. С последния си албум Charm School и сингъла "She’s Got Nothing On (But The Radio)“ двамата отново окупираха първите места по световните класации. Турнето, последвало този албум, ги отведе на два пъти по целия свят като групата свири пред 1,5 милиона души на 153 концерта. Сред тях бе и паметната им първа изява у нас – на 29 май 2011 на стадион "Георги Аспарухов“.
 
През октомври тази година Roxette и бандата им стартираха съвсем ново турне в Русия, Прибалтика и Финландия. През февруари музикалната им инвазия ще продължи в Австралия и Нова Зеландия с още девет други концерта. Шведското супердуо ще превземе и Европа през лятото на 2015! Първият им концерт ще е в Милано, като ще последват още 29 изяви пред публика в 18 различни държави. Очаква се турнето да приключи по времето, когато Roxette ще празнуват 30-тата си годишнина и поради тази причина е наречено “XXX – The 30th Anniversary Tour”.
 
Билетите за концерта на ROXETTE ще бъдат в продажба от утре на цени от 50 до 120 лв. и могат да бъдат закупени от Касата на "Арена Армеец", Билетен център НДК, както и онлайн на адрес ticketpro.bg.
 

Свързани новини

Joyride на Roxette - на 30 години

08.10.2021

Чуй неиздавания сингъл на Roxette

07.10.2020

Отде си Marie Fredriksson

10.12.2019

Roxette - "Some Other Summer"

24.06.2016

Roxette с видео към "It Just Happens"

19.05.2016


flash