Графа e новият посланик на УНИЦЕФ в България

Владимир Ампов – Графа е новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България. В новата си роля популярният изпълнител, носител на множество музикални награди ще работи, за да привлече вниманието на широката общественост и младите хора в България към предизвикателствата, пред които са изправени децата и семействата в риск, както и да ги ангажира с включването им в намирането на решения. 
 
"В УНИЦЕФ вярваме, че всяко дете се ражда с равни права и трябва да има справедлив шанс да живее здраво и успешно. За тази задача имаме нужда от помощта на хора, които мислят в същата посока. За мен е удоволствие да приветствам Владимир Ампов - Графа в екипа на посланиците на добра воля на УНИЦЕФ.“ каза г-жа Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България. 
 
"Като посланик на добра воля на УНИЦЕФ, аз ще продължа да подкрепям мисията правата на децата да бъдат защитени“, каза Графа и добави: "В България все още има деца, които живеят в институции, които отпадат от училище прекалено рано, изгубвайки хиляди възможности за реализация. Все още има деца, които притежават глас не само да пеят, но и да изкажат своето мнение, но ние не ги чуваме, или пък деца, които просто нямат глас, за да споделят, че са жертва на насилие. И аз ще подкрепя УНИЦЕФ, за да дадем на децата този глас и бъдещето, на което имат право. Да спасиш едно дете е като да спасиш целия свят. Нека застанем заедно за децата“. 
 
Своята първа мисия, като посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България, Графа поема на дата 25 ноември и символично отбелязва четвърт век от подписването на Конвенцията за правата на детето.  Акустичният концерт ще се проведе в зала 3 на НДК и ще подкрепи кампанията на УНИЦЕФ срещу насилието над деца и жени.
 
"Преди 25 години, почти всички държави по света ратифицират Конвенцията за правата на детето. Тя не е просто документ, а е най-голямото обещание от правителствата към децата: че ще направят всичко по силите си, за да защитят и промотират техните права“ допълни г-жа Радочай, представител на УНИЦЕФ за България. 
 
В България Конвенцията за правата на децата е ратифицирана през 1991.

Свързани новини

"Приказката продължава"!

17.04.2024

Гласуваме до 10 май

04.04.2024

Пет града в страната посрещат Графа

27.02.2024

Графа пуска големия си концерт на филм

08.02.2024

Графа отблизо

23.11.2023


flash